Vágólapra másolva!
A Szingapúri Nagydíj a szezon egyik legnehezebb versenyének ígérkezik a Mercedes számára, de Lewis Hamilton magabiztosan várja a hétvégét, noha tavaly egyértelműen vereséget szenvedtek.

A hétvége egyik érdekes kérdése, hogy magára talál-e a Mercedes a Szingapúri Nagydíjon, ahol tavaly az elmúlt három év során példátlan módon teljesen esélytelenek voltak a győzelem megszerzésére. A bajnoki címvédő alaposan kielemezte a 2015-ös küszködésük okait, és bár úgy vélik, megtalálták a megoldást, így is a Red Bullt tartják a hétvége esélyesének.

A pontversenyt vezető Lewis Hamilton viszont magabiztosan nyilatkozott, szerinte nem kockázatosabb számukra a következő forduló a többinél. Hamilton és csapattársa, Nico Rosberg dolgát azonban megnehezítheti, hogy a Mercedes az idén csak akkor maradt le a pole pozícióról, amikor Monacóban a Pirelli bevetette a Szingapúrba is elvitt ultralágy gumikat.

Tavaly nem jött ki neki a lépés Szingapúrban Forrás: AFP/Mohd Rasfan

„Azt már tudjuk, hogy milyen beállításokat kell majd alkalmaznunk ahhoz, hogy elkerüljük a tavaly történteket, úgyhogy remélhetőleg jobb helyzetben leszünk” – nyilatkozta Hamilton.

A 2015-ös Szingapúri Nagydíj Hamilton számára különösen fájó volt, mert úgy vélte, a Mercedes megváltoztatta az autók beállításait, és azok utána egy ideig Rosbergnek kedveztek. A német pilóta az idei Spanyol Nagydíjig sorban húzta be a pole pozíciókat és általában a győzelmeket is, de Hamilton azóta talpra állt, visszaszerezte a vezetést, és alaposan leszakították a Red Bull és a Ferrari autóit is.

„Tavaly nagy hátrányban voltunk mögöttük” – mondta a szingapúri hétvégéről Hamilton. „Azóta viszont megértettük az okokat, úgyhogy az idén erősebbnek kellene lennünk. Ki tudja, mi lesz?

Egyszerűen csak felkészülünk a lehető legjobban.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!