Vágólapra másolva!
Bennfentesek szerint a Mercedes támogatását élvező Pascal Wehrlein hamarosan átigazol, de nem az egyik Ezüstnyilat fogja vezetni.

Az idei év első nagy kérdése az F1-ben, hogy ki lesz Lewis Hamilton csapattársa, miután a tavalyi világbajnok Nico Rosberg úgy döntött, nem védi meg a címét, és azonnal visszavonult. Mivel a lépése igen későn történt, a Mercedes már nem tud igazi sztárt igazolni Hamilton mellé, és saját nevelésű pilótájuk, Pascal Wehrlein, valamint Valtteri Bottas került képbe az átigazolással kapcsolatban.

A Mercedes az első pillanattól kezdve Bottast részesítette előnyben, a Williams versenyzője állítólag már járt is leendő csapatának gyárában, de a szerződést egyelőre nem jelentették be. A Motorsport.com információi szerint az viszont eldőlt, hogy nem Pascal Wehrlein lesz Hamilton csapattársa, ugyanis az ifjú német pilóta a Saubernél folytatja a pályafutását.

Wehrlein egyelőre nem kapja meg a Mercedes ülését Forrás: Mercedes AMG Petronas

A szaklap úgy tudja, hogy a Mercedes elsősorban Wehrlein tapasztalatlansága miatt nem merte őt beültetni az Ezüstnyílba, ehelyett állapodtak meg a tavalyi Ferrari motort használó Sauberrel, de a szerződést állítólag még velük sem írták alá. A Motorsport.com kész tényként kezeli azt is, hogy

Bottas átigazol a Mercedeshez, mivel Felipe Massa az idén még visszaül a Williamsbe.

A világbajnoki címvédő istálló korábban azt közölte, hogy 2017. január 3-a előtt nem várható hivatalos bejelentés, elképzelhető, hogy a szoros munkakapcsolatot ápoló Mercedes, Williams, és a Wehrlein szerződtetése miatt érdekeltté váló Sauber összehangolja a 2017-es felállásaik bejelentését. A fentiek azt is jelentik, hogy

csupán két szabad hely maradna a mezőnyben a Manornál,

ami ezek szerint mindkét pilótáját lecseréli, és várhatóan Esteban Gutiérrez, Felipe Nasr és Rio Haryanto közül választanak két új versenyzőt, de elképzelhető, hogy a régóta pletykált tulajdonosváltás is befolyásolja majd a Manor 2017-es versenyzőinek kilétét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!