Ricciardo szuperelőzését választották az év eseményének a rajongók

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Lance Stroll, Williams Martini Racing, Azeri Nagydíj, shoey
Winner Red Bull's Australian driver Daniel Ricciardo (L) and third placed Williams' Canadian driver Lance Stroll celebrate on the podium after the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on June 25, 2017. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Az F1-rajongók szavazatai alapján Daniel Ricciardo azerbajdzsáni előzése – amikor két Williamst és egy Renault-t hagyott faképnél egyetlen manőverrel – kapta az év eseménye díjat az FIA párizsi gáláján.

Daniel Ricciardo bakui szuperelőzését választották az év eseményének a rajongók a Formula–1 hivatalos honlapján kiírt szavazáson. Tíz előre kiválasztott előzés közül lehetett választani, és az F1 Twitter-csatornája szerint több tízezer szavazat érkezett be.

Ricciardo diadalittasan ünnepli győzelmét, miközben a pályán "megalázott" Lance Stroll az ausztrál cipőjéből kortyolja a pezsgőt a bakui dobogón Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A legtöbben Ricciardo briliáns manőverére voksoltak, amely az Azerbajdzsáni Nagydíj 24. körében, a biztonsági autó kiállása utáni helyezkedés során történt.

.
A Red Bull ausztrál pilótája a hatodik helyről indított támadást a célegyenesben, mely során Lance Strollt (Williams), Nico Hülkenberget (Renault) és Felipe Massát (Williams) is faképnél hagyta, ezzel átvette a 3. pozíciót.

A két bajnoki rivális, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton ütközése következtében Ricciardo megnyerte a futamot, pedig az időmérőn bekövetkezett technikai hiba miatt csak a 10. helyről rajtolt.

A Red Bull csapatánál büszkék lehetnek arra, hogy az év eseménye díjat az elmúlt három évben elhozó Max Verstappen után ezúttal a másik versenyzőjük, Ricciardo diadalmaskodott ebben a kategóriában.