Vágólapra másolva!
Honfitársa, Mark Webber szerint nem szabad hagyni, hogy Daniel Ricciardo teljesítményét befolyásolja a szerződéshosszabbításának ügye. Az ő helyében maradni akarna.

Daniel Ricciardo jövője az idei átigazolási piac egyik legérdekesebb kérdése, hiszen lejár a szerződése a Red Bullnál és elméletileg a Mercedesnél, valamint a Ferrarinál is megüresedhetnek helyek a számára. Ricciardo egyelőre nem döntött, de a csapattal megállapodtak egy határidőben, amíg mindenképpen rendezik a kérdést. A Red Bullnak van B terve is.

„A célunk az, hogy ő a jövőben is velünk maradjon – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a CNN-nek. – Ha viszont ez nem lehetséges, vannak jó alternatíváink. Jó pilótákkal rendelkezünk a juniorprogramban, és bár ő most a Renault-nál versenyez, Carlos Sainz-cal még mindig él a szerződésünk.”

Ricciardo idén még biztosan a Red Bull versenyzője lesz Forrás: 2018 Getty Images/Mark Thompson

Ricciardóra fontos év vár, mert csapattársa, Max Verstappen tavaly meghosszabbította a szerződését és gyorsabbnak is tűnt nála, de a mindkettejüket sújtó megbízhatósági problémák ezt nagyrészt leplezték. Horner és Verstappen is utalt már arra, hogy a jövőben inkább a holland pilóta köré építenék a csapatot, de Ricciardo korábban tagadta, hogy részrehajlást tapasztalna.

– nyilatkozta a Red Bull korábbi pilótája, Mark Webber a Sydney Morning Herald című lapnak. – Amikor az ember felveszi a sisakját, ez már nem befolyásolhatja őt, ha ötéves vagy ötperces szerződése van, akkor sem. Hozni kell az eredményeket, mert a csapatnál már mindent mérnek, nincs menekvés és ez neki jó hír, mert így kiválnak a legjobbak.”

A jövője egyelőre ködbe burkolózik Forrás: AFP/Josep Lago

Bár Webberrel a Red Bullnál gyakran mostohán bántak, számára nem kérdés, hogy Ricciardónak maradnia kellene a csapatnál. „Abszolút jól tudják, hogyan rakjanak össze egy világbajnoki [szezont]. Nagyon ravaszok, a lövészárokhoz szoktak, a nagykönyv minden trükkjét kihasználják. Pontosan tudják, hogyan rakjanak össze egy hosszú szezont.”

Webber úgy véli, csak a Renault-n vagy a Red Bull jövőbeli motorszállítóján múlik a csapat sikere.

„Nagy döntést kell meghozniuk, hogy mit kezdjenek az erőforrással. Ez is beleszól majd Daniel döntéshozatali folyamatába. Lehet, hogy jövőre más motorral dolgoznak majd, a Hondával vagy a Renault-val maradnak. Nagyon sok fejtörést fog okozni a Red Bullnál, hogy milyen erőforrást használjanak.”