Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc elárulta, kihúzta a gyufát a főnökeinél, mert engedély nélkül ment ejtőernyőzni. Úgy véli, nem engednék, hogy kipróbálja a MotoGP-t, de egyébként is az F1-re összpontosít.

Zöldfülűből a mezőny egyik élvonalbeli tagjává vált Charles Leclerc a Ferrarinál töltött tavalyi szezonja során, és várhatóan legalább 2024-ig az is marad, mivel eredményeit látva a Scuderia szerződést hosszabbított vele. A hírek szerint Leclerc fizetését is megtriplázták, ezt viszont az F1-ben nem adják ingyen, a versenyzőknek számos kötöttséggel kell boldogulniuk.

Egyénfüggő, hogy ki, milyen feltételeket tud kialkudni magának, de a pilótáknak legtöbbször megtiltják az extrém sportok űzését és egyéb veszélyes tevékenységek gyakorlását. Michael Schumacher ez alól híres kivétel volt, ő aktív pályafutása során is ejtőernyőzhetett, ahogy Lewis Hamiltont sem tiltották el például egy MotoGP-s paripa kipróbálásától.

Birmingham után Leclerc divatbemutatóra utazott Milánóba Forrás: Getty Images/2020 Jacopo Raule/Jacopo Raule

Leclerc-nek egyik sem szabad: a monacói fiatal elárulta, „normális esetben” engedélyt kell kérnie, ha nem hétköznapi akcióra készül, ezt azonban nem tette meg a decemberi ejtőernyőzése előtt. „Úgy voltam vele, hogy ha rosszul sül el, akkor már nem is leszek itt, hogy megtiltsák, úgyhogy fogtam magam és elmentem. Kissé felbosszantottam őket, de végül is

Lehetséges, hogy a fiatal versenyzőt jobb belátásra bírták, mert az ugrás után az Instagramon azt írta, hogy legközelebb már nem tandemben, hanem egyedül ugrana. Leclerc a birminghami Autosport International Show-n azt mondta, egyelőre marad a síelésnél. „Az sem a legbiztonságosabb dolog, de azt megengedték, szóval talán az a legjobb, amit tehetek.”

A 22 esztendős pilóta tavaly ellátogatott egy MotoGP nagydíjra is, nagyon megszerette a motorozás világát is, de elismerte, nem biztos abban, hogy a Ferrari is lelkesedne azért, ha kétkerékre váltana. „Meg kellene kérdeznem, de egyébként imádom a motorokat. Nem biztos azonban, hogy a Ferrari is megengedné, hogy MotoGP-s motorral menjek!”

Leclerc viszont azt is leszögezte, hogy a kalandozásai ellenére teljesen az F1-re koncentrál.

„Hogy teljesen őszinte legyek, annyira belehabarodtam a Forma-1-be, hogy még a holtszezonban is lehetnének versenyek. Inkább azt szeretném, ha még néhány futamot lehetne teljesíteni az F1-ben – felelte, amikor azt kérdezték, hogy milyen egyéb motorsportot űzne – Ha választanom kellene, akkor talán a ralit mondhatnám, mert azt kipróbálnám. Eléggé más és megszoktam, hogy reggeltől délutánig körbe-körbe megyek, de a rali izgalmas lenne és belekóstolnék” – mondta.