Újabb F1-es futamot halasztottak el a koronavírus miatt

Forma-1, Azerbajdzsáni Nagydíj, csütörtök
during the Gallagher Premiership match at Sandy Park, Exeter. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Sunday April 14, 2019. See PA story RUGBYU Exeter. Photo credit should read: Simon Galloway/PA Wire. RESTRICTIONS: Editorial use only. No commercial use.
Vágólapra másolva!
Tovább csúszik a 2020-as Forma-1-es szezon rajtja, miután a június 7-re tervezett Azerbajdzsáni Nagydíjat is elhalasztották a koronavírus-járvány miatt. Jelen állás szerint leghamarabb egy héttel később, Kanadában rajtolhat el az idény.

A bakui versenypálya a mai napon hivatalos közleményben tudatta, hogy az F1-gyel, az FIA-val és az azeri kormánnyal folytatott egyeztetések után arra a döntésre jutott, hogy elhalasztja a június 5-e és 7-e közöttre tervezett Azerbajdzsáni Nagydíj versenyhétvégéjét, a pótlásra a szezon későbbi szakaszában igyekszik alkalmat találni. Ezzel biztossá vált, hogy legkorábban június 14-én indulhat el az idei szezon, ez a Kanadai Nagydíj időpontja a versenynaptárban, ám a történtek függvényében ennek a futamnak a sorsa is kérdéses.

Bakui utcái nem lesznek F1-es motorzajtól hangosak júniusban Forrás: PA/PA Wire/Simon Galloway

Az azerbajdzsáni verseny szervezői természetesen a koronavírus világszerte tapasztalható terjedése miatt fújták le a futamot az eredeti időpontban, mindezt állításuk szerint az illetékes hatóságok szakértőinek véleményére alapozva tették.

Osztozunk a szurkolók amiatti csalódottságában, hogy júniusban nem élhetik át a motorsport csúcskategóriája által nyújtott élményt Baku utcáin. Továbbra is azon dolgozunk az F1-gyel, az FIA-val és a kormánnyal, hogy nyomon kövessük a helyzetet, és új időpontot jelentsünk be a versenynek a 2020-as szezon későbbi részében."

A szervezők közölték, hogy minden, már megvásárolt jegy érvényes marad arra az esetre, ha új időpontot találnak a futamnak, és amint ez megtörténik, minden szurkolót értesítenek a lehetőségekről.

A Kanadai Nagydíj lesz a következő verseny, amelyet elhalasztanak? Forrás: Mark Thompson/Getty Images

A szezon ezzel a döntéssel leghamarabb a júniusi Kanadai Nagydíjjal kezdődhetne, nem lenne azonban meglepő, ha hamarosan ezt a versenyt is elhalasztanák, miután

Kanada szigorú korlátozásokat vezetett be, valamint az első olyan ország lett, amely visszalépett a nyári tokiói olimpiától, amelyet továbbra sem halasztottak el.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj már a nyolcadik olyan verseny az idén, amelyet elhalasztottak vagy töröltek a Forma-1-ben, így ezzel 14-re zsugorodott az eredetileg 22 futamosra tervezett naptár. Ross Brawn sportért felelős igazgató korábban kijelentette, 17-18 verseny megrendezését kivitelezhetőnek tartják, ehhez most már legalább 3 futamnak kellene új időpontot találniuk.