Vágólapra másolva!
Otmar Szafnauer kijelentette, bár hosszú ideje barátságot ápol Sebastian Vettellel, a négyszeres világbajnok nem vette fel vele a kapcsolatot, amióta bejelentették, hogy szezon végén távozik a Ferraritól. A Racing Point csapatfőnöke úgy véli, saját pilótái között idővel megfordul az erősorrend.

A Forma-1-es átigazolási piac egyik legnagyobb kérdése, hogy mi lesz a Ferraritól az idény befejeztével távozó Sebastian Vettellel. A legtöbben úgy vélekednek, hogy a német versenyző számára reálisan a Renault vagy a Mercedes lehet a következő állomás, de mivel az eddig napvilágot látott hírek alapján egyik ülésre sem ő az elsőszámú esélyes, így az is elképzelhető, hogy jövőre nem látjuk őt a mezőnyben.

Vettel nem kereste meg barátját, amióta szakított a Ferrarival Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Emellett azonban az is felmerült, hogy Vettel a jövőre Racing Pointból Aston Martinná váló istállóhoz igazoljon. Ezt David Coulthard vetette fel nemrég, de azóta nem jött olyan hír, ami erősítette volna ezt az elméletet. Sőt, Otmar Szafnauer, a silverstone-iak csapatfőnöke kijelentette, a felek között semmilyen kapcsolatfelvétel nem történt.

„Seb és én hosszú ideje barátok vagyunk, hiszen még azelőtt megismertem, hogy bemutatkozott volna a Forma-1-ben. – nyilatkozta az F1 Nation podcastban. – Ironikus módon azonban nem hívott fel, ezért semmilyen megbeszélés nem volt.”

Vettel július 3-án tölti be 33. életévét, de a román származású szakember szerint életkora nem akadályozza meg abban, hogy a négyszeres világbajnoknak legyen még pár jó éve a Forma-1-ben.

Szafnauer a német pilóta eddigi karrierjét is méltatta, kiemelve a Toro Rossóval aratott győzelmét a 2008-as Olasz Nagydíjon.

Vettel szerződtetése már csak azért sem tűnik reálisnak, mert Sergio Péreznek 2022-ig van szerződése a csapattal, míg Lance Stroll esetében nem valószínű, hogy az édesapja (Lawrence Stroll) vezette konzorcium által birtokolt istálló elküldené őt.

Szafnauer leszögezte, a csapatnál elégedettek a jelenlegi pilótapárossal, aminek tagjai remek munkakapcsolatot alakítottak ki egymással.

Az 55 esztendős szakember úgy véli, Pérez rendkívül intelligens versenyző, aki a futamokon bárkivel felveszi a versenyt. Ehhez képest érdekes, hogy a Stroll-lal szembeni különbség az időmérőkön még inkább kiütközött. Főnökük viszont úgy gondolja, idővel megfordul a csapaton belüli erősorrend.

Szafnauer elégedett a csapat jelenlegi pilótáival Forrás: Racing Point

„Lance sokkal fiatalabb Sergiónál, és nagyon-nagyon gyorsan tanul – magyarázta. – Remekül rajtol, a mezőny sűrűjében pedig nagyszerűen tud versenyezni. Szerintem előbb-utóbb le fogja hagyni Sergiót, fiatalságával és tapasztalatával pedig ideális pilóta lesz számunkra.”