Vágólapra másolva!
Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke az imolai sajtótájékoztatón elárulta, a két versenyző és Lawrence Stroll tulajdonos mellett négy másik csapattagnál is kimutatták a koronavírust.

A folyamatos versenyzés közepette a Forma-1 cirkuszát sem kerüli a koronavírus, noha az idénynyitó Ausztrál Nagydíj óta komolyabb fennakadást egyelőre nem okozott a világjárvány a versenyhétvégék lebonyolításában. A csapatok ettől függetlenül folyamatosan kénytelenek alkalmazkodni a vírushelyzethez.

A Racing Pointot a többieknél gyakrabban érinti a koronavírus Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Melbourne-ben a McLaren lépett először vissza a versenyzéstől és a Pirellinél is találtak fertőzött munkatársat, a szezon újraindulása után pedig a Mercedesnél és főleg a Racing Pointnál ütötte fel a fejét a betegség. A silverstone-i istállónál Sergio Pérez és Lance Stroll is elkapta a koronavírust, valamint a csapattulajdonos Lawrence Stroll is pozitív tesztet produkált.

Otmar Szafnauer csapatfőnök az imolai hétvége sajtótájékoztatóján elárulta, a gyári dolgozókkal együtt összesen 7 pozitív esetet találtak eddig a Racing Pointnál, azt viszont nem volt hajlandó részletezni, hogy kikről van szó. A múlt héten tagadta, hogy mérnökök is érintettek lennének, most elmondta, hogy a marketingosztályon és a gyártás terén is előfordult a fertőzés.

Az FIA tájékoztatása szerint az imolai hétvége előtt elvégzett rendszeres tesztelés során 4281 tesztből 9 hozott pozitív eredményt, de természetesen a szövetség sem adott ki részleteket azzal kapcsolatban, hogy kikről van szó, a versenyhétvége viszont a terv szerint elindult, így annak lebonyolítását az eredmények nem befolyásolják.