Vágólapra másolva!
Otmar Szafnauer úgy véli, az istállónál uralkodó légkör segíthet Sebastian Vettelnek, hogy ismét kivirágozzon. A Racing Point csapatfőnöke hozzátette, a négyszeres világbajnok érkezése számukra is előrelépést jelenthet.

Az elmúlt két évben – néhány fellángolástól eltekintve – Sebastian Vettel gyakorlatilag folyamatosan szenvedett. A német pilóta az idei szezonban mélypontra került, és az eddig szerzett 17 pontja alig több mint negyede a csapattársa, Charles Leclerc neve mellett található egységek számának.

Leendő csapatfőnöke szerint az Aston Martinnál Vettel újra kivirágozhat Forrás: Getty Images/xpbimages.com/Xpb Images

A 33 esztendős versenyző nemrég elmondta, bizonyos, csapaton belüli csatározásokba nem kellett volna belemennie, és akkor talán sikeresebb időszakon lenne túl. Jövő évi csapatfőnöke kijelentette, a silverstone-i istállónál ez a kérdés fel sem merülhet.

– nyilatkozta Otmar Szafnauer a Sport1-nek. – Olyan kultúrát alakítottunk ki, amelyben senkire nem mutogatunk, ha hibát követ el. Sebnek ez tetszeni fog, és biztos vagyok benne, hogy újra kivirágzik.”

Vettel honfitársa, Nico Rosberg nemrég úgy fogalmazott, hogy az Aston Martin hatalmas esélyt jelent, hogy a négyszeres világbajnok kikerüljön abból a negatív spirálból, amiben most már évek óta benne van. Ezzel a gondolatmenettel Szafnauer is egyetértett.

„Nem hiszem, hogy egy 33 éves pilóta egyik napról a másikra elfelejtett volna Forma-1-es autót vezetni, másnak kell lennie a háttérben – vélekedett. –

Pár hete Andrew Green, a Racing Point technikai igazgatója a román származású szakemberéhez hasonló kijelentést tett. Mondandóját azzal egészítette ki, hogy Vettel érkezéséből az istálló is profitálhat, véleményét pedig a csapatfőnök is osztja.

Szafnauer szerint Vettel érkezése előrelépést jelenthet számukra Forrás: Racing Point

„Ő meg fogja mondani, milyen irányban kell fejleszteni az istállót és az autót, és mit csinál másképpen egy olyan élcsapat, mint a Ferrari vagy a Red Bull – magyarázta. –

Ami biztosnak tűnik, hogy Vettel már most elköteleződött az Aston Martin iránt, ráadásul nem csak pilótaként. Nemrég ugyanis kiderült, hogy részesedést szerzett a brit márkában, és leszögezte, hogy hisz a projektben.