Todt nem árulja el, hogy Schumacher tud-e fia F1-es esélyéről

Forma-1, Mick Schumacher, Michael Schumacher
PHOTOMONTAGE: Ferrari team boss about Mick Schumacher "How could we say no to this name?" In Formula 3, Mick Schumacher is currently fighting for the title. No wonder his name is already circulating in Formula 1 teams. Also Ferrari does not seem to be averse. The Ferrari bosses can well imagine a future of Mick Schumacher at the traditional team and dawith follow in the footsteps of his father Michael Schumacher. A portrait, picture by Michael Schumacher hanging in the Hall of Fame. Formula 1: GP of Austria, Red Bull Ring Zeltweg, Spielberg, season 2017, on 09.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Továbbra is őrzi a titkot Michael Schumacher állapotáról a hétszeres világbajnok egyik bizalmasa és korábbi csapatfőnöke, Jean Todt. Az FIA elnöke méltatta a német expilóta feleségének erőfeszítését.

Évek múltán is foglalkoztatja a közvéleményt, hogy milyen állapotban lehet a világtól elzártan élő Michael Schumacher, aki 2013 decemberében szenvedett életveszélyes fejsérülést síelés közben, és azóta hírzárlat veszi őt körül. Fia, Mick azóta profi autóversenyző lett, idén már a Forma-2 megnyerésére és egy F1-es versenyzői ülés kiharcolására hajt.

Mick és Michael Schumacher Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

A német tehetséggel kapcsolatban nemrég felmerült, hogy szép lenne, ha édesapja is mellette állhatna a valószínűleg közelgő F1-es bemutatkozás apropóján, de Jean Todt, az FIA elnöke nem volt hajlandó elárulni, hogy a korábbi hétszeres világbajnok tud-e Mick sikereiről.

– utalt Todt a német pilótára a De Telegraaf hasábjain. – Rendszeresen látogatom Michaelt. Szoktunk együtt televíziót nézni. Arról nem fogok beszélni, hogy megtapasztalja-e a fia, Mick sikereit. Nem akarok belemenni a részletekbe, mert ezek magánügyek.”

Úgy tudni, Schumachert csak a bizalmasok legszűkebb köre látogathatja, még korábbi menedzserét, Willi Webert sem engedik be hozzá, Todt viszont rendszeresen felkeresi őt, és ott volt tavaly a Hockenheimringen is, amikor Mick édesapja egykori Ferrari F2004-esét vezette, ami a Todt-korszak egyik legjobb autója volt.

Ross Brawn, Luca di Montezemolo, Jean Todt, Corinna Schumacher és Lord March a goodwoodi sebességfesztiválon Forrás: Goodwood FOS

„Mick fiatal, tehetséges versenyző. Nagy neve van, de az önmagában nem vezeti el az autót Amikor bejut a Forma-1-be, nem lesz győztes autója. Időre lesz szüksége, most még túl korai megmondani, hogy olyan tehetséges-e, mint az édesapja, Max Verstappen vagy Lewis Hamilton. Ezt még nem tudjuk.”

Todt méltatta Corinna Schumachert is, aki férje balesete után alapítványt hozott létre, ennek igazgatótanácsában Todt és egykori beosztottja, Ross Brawn is szerepet vállalt.

„Hihetetlen, amit tesz, erre az alapítvány legutóbbi projektje is jó példa – utalt Schumacherre. – Az ENSZ-szel és az FIA-val közösen fiatal motorososoknak készítünk sisakokat a fejlődő országokba. Gyakran viselnek olyan sisakokat, amelyek úgy néznek ki, mintha üvegből lennének. A most bemutatott sisakok sokkal biztonságosabbak és megfizethető, 20 dollárnál olcsóbbak. Az ilyen kezdeményezések kapcsán mindig Michael jár a fejünkben.”