Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel az Aston Martin F1-es csapatának gyárában tett első látogatása során megmutatta, hogy mitől lett négyszeres világbajnok, a csapatfőnök Otmar Szafnauer ódákat zengett róla.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Sebastian Vettel megkezdte a munkát új csapatánál, az Aston Martinnál. A négyszeres világbajnok az üléspróbán és az első szimulátoros tesztkörökön is túl van, ami azt jelenti, hogy a mérnökök és csapattagok is legalább már ízelítőt kaptak abból, hogy milyen lesz együtt dolgozni a Ferraritól érkező pilótával. Otmar Szafnauer csapatfőnök meg is osztotta ezeket a tapasztalatokat.

Vettel hozta, amit vártak tőle az Aston Martinnál Forrás: Aston Martin F1 Team Twitter

A legnagyobb kérdés Vettellel kapcsolatban az idén az, hogy képes lesz-e javulni az elmúlt években látott igencsak gyenge formájához képest. Szafnauer szerint igen.

elkezdtük vele a közös munkát és ez látszik. Nagyon sok és jó kérdést tett fel. Igazán éhes a tudásra" – nyilatkozta a Sky Sportsnak a csapatfőnök.

A román származású szakember a csapat egyik mérnökétől érdekes jellemzést kapott a részletekre köztudottan rendkívüli módon odafigyelő német pilótáról.

akiknek az a feladata, hogy minden apróságot megértsenek az autó teljesítményével kapcsolatban. Seb legalább annyit, de inkább többet akar tudni. Ez egy jó jellemvonás, amit magával hozott a mi csapatunkba. Látjuk ezt, és amint mondta, nagyon-nagyon éhes arra, hogy ismét élvezze a Forma-1-et. Ez pedig számára azt jelenti, hogy versenyképes."

Jó párost alkothatnak Stroll-lal Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Szafnauer úgy véli, a fiatal Lance Stroll sebessége és Vettel rutinja jó elegyet fog alkotni, és ketten együtt sikerre vezethetik a Forma-1-be visszatérő Aston Martint.

Különben is, hagyomány a csapatban, hogy a két pilóta nagyon szorosan együtt dolgozik, hogy a lehető legtöbbet kihozza az autóból és a csapatból. Még akkoriban is, amikor Esteban [Ocon] és Sergio [Pérez] időnként összetalálkozott a pályán, a színfalak mögött minden adatot megosztottak egymással és fáradhatatlanul dolgoztak együtt, hogy biztosan a lehető legtöbbet kihozzuk az autóból az adott hétvégén. Én azt látom, hogy ez folytatódhat Sebastiannal és Lance-szel. Már várom."

Nem utolsó sorban pedig Vettel is tanulhat kanadai csapattársától. „Lance tanulhat Sebtől, de ez fordítva is igaz, mert Lance van régebb óta a csapatban. Ő vezette a tavalyi autót, jobban ismeri a tulajdonságait" – mondta Szafnauer.