Vágólapra másolva!
Minden adott lesz ahhoz, hogy az Aston Martinnál Sebastian Vettel visszaszerezze elveszett önbizalmát. A négyszeres világbajnok sem tagadja, hogy a nyugodtabb környezet előnyére válhat.

Sokan kíváncsian várják, hogy az idén vajon ismét a régi Sebastian Vettelt fogjuk-e látni. Azt, aki négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal, majd második ferraris versenyén az első helyen ért célba. A német versenyző a Scuderia után ismét egy brit csapatban találta magát, és akárcsak 2009-es Red Bullhoz kerülésekor, most is azt várják tőle, hogy győzelemre vezesse a csapatot. Vettel szerint azonban nem lehet összehasonlítani a két kezdetet.

Vettel 2009-ben otthonra lelt a Red Bullnál Forrás: Darren Heath/Getty Images/Darren Heath Photographer Limted/Darren Heath Photographer

„Papíron bizonyára vannak dolgok, amelyek hasonlónak tűnnek, de a helyzet szerintem már most is más – nyilatkozta a négyszeres világbajnok az F1-insider.com-nak. – Különösen amiatt, mert most más szakaszában tartok a karrieremnek. Most jobb helyzetben vagyok, sokkal több a tapasztalatom, tisztább képet tudok alkotni. Emiatt nem lehet összehasonlítani a két kezdetet. Akkoriban nem volt meg az a tudásom, ami ma megvan, úgyhogy a megközelítésem teljesen más."

Abból a szempontból viszont hasonló lehet az Aston Martinhoz igazolás a Red Bullnál töltött évekhez, hogy Vettel a Ferrari átpolitizált közege után ismét nyugodtabb légkörbe kerülhet.

„Minden a tiszteletről és arról szól, ahogyan összetartunk. Mindenkinek értékeljük a tehetségét és nem mutogatunk ujjal senkire – vázolta fel a csapat filozófiáját Otmar Szafnauer csapatfőnök. – Arra bátorítjuk az embereket, hogy tanuljanak a hibáikból.

Ez vonatkozik a versenyzőkre is. Sebnek tetszeni fog ez, és biztos vagyok benne, hogy ki fog virágozni."

Mindenki azt várja, visszatér-e Vettel önbizalma Forrás: Aston Martin Cognizant Formula One Team

Arra a kérdésre, hogy mennyire fontos neki érezni, hogy megbíznak benne, akárcsak régen a Red Bullnál, Vettel sem tagadta, hogy az ilyen környezet csak pozitívan hathat egy pilótára. „Mindenki más, de

Az Aston Martinnál természetesen még sok az új arc, de magabiztos vagyok azt illetően, hogy működni fog a dolog. Mindig nyitottnak kell lenni az új dolgok iránt. Sok új embert, új munkamódszert, új megközelítést fogok megismerni. Nem lenne tanácsos azt gondolni, hogy kizárólag az én módszerem a helyes."