Vágólapra másolva!
A Stájer Nagydíjon látott jó szereplés leginkább annak volt betudható, hogy az osztrák pálya fekszik az olaszoknak, Carlos Sainz elmondása szerint ugyanis még mindig nem tudják, hogy miért voltak olyan lassúak az előző futamon.

Még ha az eredményük nem is volt kiemelkedő, a Ferrari mindenképpen pozitív szájízzel zárta a Stájer Nagydíjat, hiszen rég nem látott versenytempót mutattak. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy mostantól ez mindig így lesz, Carlos Sainz szerint ugyanis továbbra sem tudják, hogy a Francia Nagydíjon mi okozta a szenvedésüket.

A Ferrari egyelőre nem talált megoldást a gumigondokra Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

„Sajnos ez jelenleg pályaspecifikus” – nyilatkozta a 12. helyről a hetedik pozícióba előrelépő spanyol pilóta arról, hogy valamilyen, a francia futam óta elvégzett módosításnak köszönhetően léptek-e előre a versenyen.

Ezután fogjuk igazán megérteni, hogy miért történt az velünk Franciaországban."

Ez az ingadozás pedig már most hétvégén, a szintén a Red Bull Ringen tartandó Osztrák Nagydíjon megmutatkozhat, a Pirelli ugyanis eggyel lágyít majd a gumikiosztáson, azaz a Stájer Nagydíj közepes gumija lesz majd a kemény és így tovább. „Jelenleg minél keményebbek a gumik, nekünk annál jobb, legalábbis amíg nem találunk válaszokat – nyilatkozta Sainz a Sky Sportsnak. – Ma legalább nem volt semmilyen problémánk a gumival és olyan versenyt futottunk, amilyet akartunk. Arra rá kell még jönnünk, hogy mi történt az időmérőn, mert furcsa, hogy erősebbek voltunk a futamon, mint az időmérőn, hiszen normális esetben ez fordítva szokott lenni."

Noha Sainz és Leclerc is nagyon pozitívan nyilatkozott, utóbbi pedig az első körben Pierre Gaslyval történt összeérését leszámítva élete egyik legjobb versenyének nevezte az idei szezon nyolcadik futamát, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azért igyekezett nem hurráhangulatba kerülni egy hatodik és egy hetedik helyezéstől. Az ugyanakkor szerinte is pozitívum volt, amit a versenytempójukkal mutattak.

Binotto azért visszafogott volt Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

„Összességében jó versenyünk volt, noha többre is képesek lehettünk volna, ha jobban sikerül az időmérő, illetve ha Charles-nak nem kell bejönnie a bokszba a nyitókör végén – olvashatóak a svájci olasz szavai a Ferrari közleményében. – Ő és Carlos is erős versenytempót futott és nagyon jól vezetett, menedzselve a gumikat, amikor arra volt szükség, és támadva, amikor annak jött el az ideje.

Biztosra kell mennünk, hogy a hétvége minden pontján kiaknázzuk az autóban rejlő potenciált. A következő napokban ezen fogunk dolgozni, majd néhány nap múlva igazolhatjuk az elvégzett munkát ugyanezen a helyszínen."