Vágólapra másolva!
Jó ajánlólevél volt a Tom Hartley Jnr autókereskedés számára, hogy gyorsan túladtak Sebastian Vettel utcai Ferrarijain, az üzletre Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is felfigyelt, aki szintén megbízta őket, hogy értékesítsen három Ferrarit és egy szintén ritka Mercedest.

Meglepő bejelentés jelent meg az Instagramon, Sebastian Vettel autóinak gyors értékesítése után Toto Wolff is megbízta a Tom Hartley Jnr kereskedést, hogy találjanak vevőt az ő három Ferrarija és egy ritka Mercedese számára. Az ügylet már önmagában pikáns, mert Wolff eddig nem közölte, hogy milyen tételek szerepelnek az autógyűjteményében, korábban kikerülte az erre irányuló kérdéseket.

A LaFerrari még vadonatúj Forrás: TomHartleyJnr.com

Ezt magyarázhatja az, hogy Wolff most három Ferrarit is eladásra kínál, ebből az egyik típusát még nem nevezték meg, de szerepel egy vadonatúj LaFerrari Aperta, amit az Egyesült Királyságba rendelt és mindössze 250 db-ot gyártottak belőle (egy például Lewis Hamiltoné az USA-ban), a rendelést az eredeti számlával is tudja igazolni.

A másik megnevezett olasz autó „használtan” került Wolffhoz,

a 2003-as gyártású, szintén rendkívül ritka Ferrari Enzót 2014 szeptemberében vásárolta meg Emilio Gnutti autógyűjtőtől. Azóta alig 350 km-t tett meg, ennek nagy részét „egy nagyon emlékezetes napon, amikor ő maga, a felesége Susie és az F1-es legenda Niki Lauda is vezette néhány autóját az osztrák Alpokban.”

Az Enzo jelenleg valahol az EU-ban van, Svájcban pedig egy másik, különleges ritkaságot is kínálnak, ami nem más, mint egy 2009-es Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series, amit Wolff közvetlenül Hans-Werner Aufrecht cégétől, a HWA AG-től vásárolt meg, amelyben korábban résztulajdonos is volt. Ez a Mercedes akkori egyik legvadabb sportautója, hatliteres, V12-es motor hajtja, 670 lóerős.

Ebből a különleges típusból mindössze 350-et gyártottak,

érdekesség, hogy a csúcsmodell kifejlesztésében Wolff is közreműködött tesztpilótaként, a híres Nordschleifén száguldott, majd a sorozatgyártású példányok közül egyet azóta is megőrzött. Természetesen ehhez is megvan a számla, érdekesség, hogy Hamiltonnak is van egy ilyen autója, azt az Abu-dzabi Nagydíj megnyeréséért kapta.

Ahogy Vettel, úgy Wolff esetében is felmerül, hogy mi állhat az eladás hátterében, ez minden bizonnyal felmerül a hétvégén esedékes Stájer Nagydíj során is. Wolff szerteágazó befektetési portfólióval rendelkezik, így nem kizárt, hogy valamilyen projekthez csoportosítana át forrásokat vagy más eszközökbe fektetné be a pénzt.