Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel elárulta, hogy miért adott el öt utcai Ferrarit a magángyűjteményéből. A négyszeres világbajnok állítja, nincs benne keserűség korábbi csapata iránt.

Február elején több nagy értékű utcai spórautójától, köztük öt Ferrarijától is megvált Sebastian Vettel. A korábban a négyszeres világbajnok gyűjteményébe tartozó autócsodák között több olyan is akadt, amelyek személyesen a német pilótának készültek, de olyan kocsikat is eladott Vettel, amelyeket ő vásárolt. A bizonyos esetekben igen érzelmesnek tartott versenyző tette kapcsán felmerült, hogy így igyekszik magában lezárni a rosszul végződött ferraris fejezetet, ő azonban most tagadta, hogy ez lett volna a cél.

Vettel eladásra kínált autói

Az idei évtől az Aston Martin színeiben versenyző világbajnok természetesen a szezon beindultával nem kerülhette el a Ferrarijainak eladására vonatkozó kérdést, de csak a fejét rázta arra a felvetésre, hogy annak bármi köze lett volna a maranellóiakkal történt szakításhoz. „Egyszerűen csak jó volt egy kicsit több helyet csinálni” – idézi a Motorsport-Total.com a német pilótát, aki azt mondta, szimplán csak nem volt ideje vezetni ezeket az autókat, ezért inkább megvált tőlük.

Noha tavaly több ízben is láthattuk a frusztráltságát, és az is egyértelmű volt, hogy nem tetszett neki, ahogyan a vörösök kezelték az elküldését, Vettel most is elmondta, nem neheztel a Ferrarira, és az idén sem bosszúból akar korábbi csapata előtt végezni. „A nem hivatalos célkitűzésünk az idei évre a harmadik hely. Ez azt jelenti, hogy a Ferrari előtt kell lennünk. Számomra azonban nem elégtétel előttük végezni, helyette a saját teljesítményem és a csapat teljesítménye tud elégedettséggel eltölteni" – nyilatkozta a német Sky-nak.

Vettel és Leclerc szemmel láthatóan nincs rosszban Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

És miként volt csapatával, úgy korábbi csapattársával, Charles Leclerc-rel sincs problémája. „Nagyon jó a kapcsolatom Charles-lal és jól megértjük egymást. Szerintem mindketten tudtunk tanulni a másiktól. Végtére is pedig mások voltak a körülmények a csapatban, a kettőnk helyzete is más volt. Ő maradt, én továbbléptem, hogy úgy mondjam. Világos, hogy ezután megváltozott a dinamika a csapatban."