Vágólapra másolva!
A Forma-1 vezetése a hírek szerint arra készül, hogy a Brit Nagydíjon bemutatnak egy 2022-es szabályok alapján készült valódi autót. Képek is nyilvánosságra kerültek.

2022-től vadonatúj paraméterek alapján építik a csapatok az autóikat, aerodinamikailag teljesen megváltoznak. Az új külsőről eddig csak számítógépes látványtervek láttak napvilágot, de a LiveGP.it közzétett néhány fotót egy olyan modellről, amit az F1 vezetésének megbízásából a The Memento Group készít (tehát nem valamelyik istálló prototípusáról van szó), és mintaként hivatott szolgálni.

A szakportál úgy tudja, a július közepi Brit Nagydíjon tárják a nyilvánosság elé az autót, hogy a valós életben is megtekinthetők legyenek a változások. A képeken kerekek nélkül áll a kocsi, de azok is megváltoznak, a jövő évtől ugyanis a jelenleginél nagyobbak, 18 colosak lesznek gumik. Ezekről itt láthatók képek tesztelés közben.

A már az idei évtől alkalmazott költségvetési plafonnal együtt az új szabályoktól sokan azt várják, hogy szorosabb lesz a mezőny és támadni is könnyebb lesz a pályán. Ezt természetesen megtorpedózhatja bármelyik csapat, ha kitalál valamilyen forradalmi újítást az új keretrendszerben, ahogy a 2009-es átalakítások során történt – akkor ugrott az élmezőnybe a Red Bull és a jelenlegi Mercedes jogelődje, a Hondából lett Brawn GP.

Látványterven egy 2022-es szabályok szerint készült autó Forrás: F1

Ha a koronavírus nem szól közbe tavaly, az új műszaki szabályokat már a 2021-es idénytől bevezették volna.