Vettel boldog karácsonyt kívánt Péreznek, majd az autóba pisilésről értekezett

Forma-1, Azeri Nagydíj, Sergio Pérez, Red Bull, Sebastian Vettel, Aston Martin
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 06: Race winner Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing celebrates with second placed Sebastian Vettel of Germany and Aston Martin F1 Team in parc ferme during the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 06, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Maxim Shemetov - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel elemében volt az Azeri Nagydíj után, és csak úgy záporoztak belőle az aranyköpések. A négyszeres világbajnoktól azt is megtudhattuk, hogy nem szokott az autójába pisilni.

Sebastian Vettel-lel saját elmondása és a felvételek tanúsága szerint is madarat lehetett volna fogatni az Azeri Nagydíj után, annyira örült a bakui futamon elért második helyezésének. Ez nem csoda, hiszen igencsak rögös szezonkezdeten van túl a Racing Point tavalyi szereplése alapján az eddigieknél jóval többen reménykedő silverstone-i gárda. A négyszeres világbajnok a nagy örömködés közben ugyanakkor nemcsak magára gondolt, hanem a versenyt megnyerő, első red bullos futamgyőzelmét arató Sergio Pérezre is.

Vettel láthatóan örült Pérez győzelmének is Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Maxim Shemetov

Vettel a levezető körben előbb kiujjongta magát a második hely miatt, majd miután mérnöke szólt neki, hogy hamarosan valaki más fog hozzá szólni a rádióban, illetve figyelmeztette, hogy ne felejtsen el a második helyezettnek fenntartott parkolóba állni a Parc Fermében, a négyszeres világbajnok a következőt mondta.

Ebből a mondatból kiderült, hogy Vettel spanyoltudása még némi csiszolásra szorul, hiszen a „Feliz Navidad" kifejezésnek júniusban még azért nincs itt az ideje.

Ezután egyébként Rosanna Tennant, az F1 TV riportere jelentkezett be az Aston Martin versenyzőjének rádiójába, hogy közölje vele, ő lett a szurkolók szavazatai alapján a nap versenyzője, mire Vettel eleresztett egy újabb aranyköpést és megkérdezte, hogy „honnan van meg a számom?"

Vettelnél már most karácsony volt

Ezzel azonban még nem ért véget a 34 esztendős pilóta sziporkázása, az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján ugyanis folytatta. „Amikor a negyedik helyen haladtam, tudtam, hogy ez jó sok pontot jelent a csapatnak és nekem, de amint dobogós helyre kerültünk, az is eszembe jutott, hogy beleszólhatunk az első hely sorsába, ha valami történik. Ott kell lennünk, élesnek kell lennünk. A piros zászlós megszakítás során az autóban maradtam, hogy koncentrált maradjak, ne vonja el semmi a figyelmem és készen álljak” – utalt arra, hogy a legtöbben kiszálltak és a sisakot is levették, miközben ő sisakban ülve várta a második rajtot.

Erre a kijelentésre már a Vettel mellett ülő, harmadik helyen célba érő Pierre Gasly is felkapta a fejét.

Vettel és az autóba pisilés

„Ismersz bárkit, aki az autójába pisil?" – fordult a némethez a francia, mire Vettel így felelt: „Igen, igen, te nem szoktál?" „Nem, egyértelműen nem" – válaszolt Gasly, majd Vettel még egy poént elsütött.

– mondta még a maszk ellenére is jól kivehető vigyorral az arcán.