Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko reméli, hogy Sebastian Vettel visszanyeri régi formáját a Forma-1-ben, de ha így is lesz, akkor sem számít arra, hogy a négyszeres világbajnok veszélyes lesz korábbi csapatának tempójára.

Helmut Marko a napokban elismerte, hogy bár eleinte nem számoltak vele, Sebastian Vettel neve is felmerült volna Alexander Albon megüresedett helyére, de addigra már a német pilóta leszerződött az Aston Martinhoz. Marko az F1-insider.com-nak hozzátette, megérti, hogy Vettel a kultikus márkát választotta, ami ráadásul a Mercedesszel is együttműködik.

Vetteltől javulást várnak Forrás: Racing Point F1 Team

Vettel kapcsán nagy kérdés, hogy képes lesz-e újra rátalálni a legjobb formájára, miután az elmúlt két év során látványosan szenvedett a Ferrarinál. Lawrence Stroll, az Aston Martin elnöke erre számít, és Marko is azt mondta, reméli, hogy így történik.

„A csapata 2020-ban túl messze volt tőlünk annak ellenére is, hogy Pérez hihetetlenül erős volt a szezon második felében. Egy pilóta nem tud behozni akkora hátrányt, amennyivel a csapata le volt maradva tőlünk, még akkor sem, ha Sebastian minden versenyen csúcsformában lesz, de talán tévedek.”

A Forma-1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone is azt mondta a német Sport1-nak, hogy úgy érzi, manapság Vettelről senki sem beszél elismerően. A 90 esztendős üzletember szerint a Ferrari sajátos munkahelyi kultúrája nem kedvezett a négyszeres világbajnoknak, ettől függetlenül azt várta volna, hogy képes lesz elbánni Charles Leclerc-rel.

Vettel szerint Leclerc az eddigi leggyorsabb pilóta, akivel találkozott, de sokak szerint így is kínos, hogy kikapott tőle Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„A Forma-1-ben a pilóta nagyon függ az autójától és a Ferrarit valamiért nem lehetett Vettel elvárásaihoz igazítani. Leclerc tehetséges srác, de Sebastian tapasztaltabb és előrébb kellett volna lennie – vélte Ecclestone. – Sebastian most új kihívással néz szembe, választ kell adnia azoknak, akik kételkednek a képességeiben” – utalt az Aston Martinra.

Honfitársa másodvirágzását reméli a németek legendája, Hans-Joachim Stuck is, aki az Auto Bild hasábjain kijelentette, Vettel

és kiemelte, hogy Vettel akkor is motivált maradt, amikor a fiatal Leclerc is mércét állított a számára. „Ez már önmagában erős lépés volt – mondta. – Szerintem az Aston Martinnál otthonosabban fogja magát érezni.”