Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel túl van első munkanapján új csapatánál, amely során nem tétlenkedett, és máris belevetette magát a feladatokba.

Hivatalosan is megkezdődött egy új korszak a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel pályafutásában. A Ferraritól az Aston Martinhoz szerződő pilóta kedden letudta első munkanapját új állomáshelyén. Új csapatának silverstone-i gyárában találkozott a mérnökökkel és tesztelt a szimulátorban is.

Vettel először látogatta meg a gyárat Forrás: Aston Martin F1 Team

A német RTL és az F1-insider.com információi szerint Vettel előbb Otmar Szafnauer csapatfőnökkel, majd Andrew Green technikai igazgatóval találkozott, utána pedig átesett a kulcsfontosságú üléspróbán, amellyel a csapat meghatározta az üléspozícióját az idei autóban, valamint mintát vett a négyszeres világbajnokról, hogy el tudja készíteni a rá szabott ülést.

Vettel ezután rögtön belevágott az érdemi munkába is, és első ízben próbálhatta ki az Aston Martin szimulátorát, hogy megkezdje az átszokást a Ferrariról az új autójára. Kedd estig maradt a gyárban, utána hazarepült a családjához svájci otthonába.

Akárcsak a mezőny legtöbb tagja, először Vettel is csak a március közepi bahreini teszten próbálhatja majd ki a valóságban az idei autót, ahol feltehetően másfél napot kap majd az első újkori F1-es Aston Martinban. A nagy kérdés a német pilóta szempontjából elsősorban az, hogy vissza tud-e térni korábbi formájához, és képes lesz-e maga mögött hagyni az utóbbi évek halványabb teljesítményét.

Elkezdődött az új fejezet Vettel pályafutásában Forrás: Aston Martin Cognizant Formula One Team

A hatszoros futamgyőztes Ralf Schumacher szerint mindenképpen örömteli, hogy Vettel ismét olyan csapatban versenyez, amely mögötte áll, ugyanakkor az istállónak „vannak még hiányosságai." „Nem lehet egy tehenet egy nap alatt tigrissé változtatni. Először meg kell szelídíteni a tigrist" – nyilatkozta a német Sky szakértőjeként dolgozó expilóta.

Strollnak is segíthet

Vetteltől mindenki azt várja az Aston Martinnál, hogy tudása és tapasztalata révén segít élcsapatot faragni a silverstone-i gárdából. Ugyanakkor lesz még egy fontos aspektusa az érkezésének: a csapattulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance is fejlődhet általa. „Úgy gondoljuk, hogy Sebastian a legjobbat fogja kihozni Lance-ből, aki pedig cserébe keményen fogja őt hajszolni. Elégedettek vagyunk a pilótapárosunkkal, amely a tapasztalat, a győzelemhez kellő tudás és a nyers tehetség ideális elegyéből áll össze" – nyilatkozta Otmar Szafnauer csapatfőnök.