Vágólapra másolva!
Az USA Nagydíj hétvégéjén a Williams bejelentette, hogy az F3-ban versenyző Logan Sargeant csatlakozik a pilótaprogramjukhoz, és hosszú távú együttműködést kezdenek.

Az idei F3-as sorozat 7. helyezettjével, a Szocsiban futamot nyerő Logan Sargeant leigazolásával erősített a Williams. A floridai fiatal tavaly csatlakozott a sorozat mezőnyéhez, Spában győzni is tudott, és versenyben volt a bajnoki címért. Korábban 3. helyet szerzett a Macau Grand Prix-n és 4. lett a Formula Renault Eurocupban is.

Az egyelőre nem derült ki, hogy Sargeant hol folytatja a versenyzést, de az igen, hogy a Williams felvette őt az akadémiájára, és eleinte a szimulátorban alkalmazzák majd az autó fejlesztése érdekében, majd a hosszú távú együttműködésük jegyében a pályán és a gyárban zajló folyamatokba is beavatják őt.

Sargeant mostantól a Williams kötelékébe tartozik Forrás: Richard Pardon

Sargeant részére tesztlehetőséget ajánlott az IndyCarban versenyző Foyt is, ezt a Williams érdekében lemondta. A fejlemény azért is érdekes, mert bár a Williams brit istálló, jelenleg az amerikai Dorilton Capital tulajdonában áll és Jost Capito csapatfőnök az USA Nagydíjat a második hazai versenyüknek nevezte.

„Örömmel csatlakozom a Williams Racing pilótaakadémiájához. Ennek a csapatnak nemcsak a története szenzációs, hanem remek eredményeket értek el azzal is, hogy fiatal tehetségeket hoztak a Forma-1-be. Nagyon izgatottan várom, hogy elkezdjek dolgozni a csapattal, és fejest ugorjak ebbe" – nyilatkozta a 20 éves versenyző.

A Williams jelenleg a konstruktőri világbajnokság 8. helyezettje, így első ránézésre nem feltétlenül a legvonzóbb csapat a fiatalok számára, de az új tulajdonos stabilizálta az istálló anyagi helyzetét, idén már több alkalommal is pontokat szereztek, jövőre pedig a költségplafonnak és az új szabályoknak megfelelően javulhat a versenyképességük.

Sargeant Austinban Forrás: Richard Pardon

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy Logant a Williams Racing Driver Academy tagjaként üdvözölhetjük. Igazolta a tehetségét a Forma-3-ban, folyamatosan jó eredményeket hoz egy hihetetlenül versenyképes mezőnyben. Büszke vagyok arra, hogy a Williams is szerepet játszhat majd az előmenetelének támogatásában és újabb tehetséges fiatal versenyző lehet a növendékünk" – nyilatkozta Jost Capito.