Jön az újabb ütközés Hamilton és Verstappen között?

Forma-1, Olasz Nagydíj, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Red Bull, Mercedes, baleset
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) and Red Bull's Dutch driver Max Verstappen collide during the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza, on September 12, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Benne van a levegőben, hogy Lewis Hamilton és Max Verstappen egymásnak megy az USA Nagydíj rajtjánál. A hétszeres világbajnok azonban úgy véli, nem az első kanyarban dől el minden, míg riválisa már hallani sem akar az ilyen felvetésekről.

Lewis Hamilton és Max Verstappen az idén hetedszer indulhat egymás mellől az első rajtsorból, mindez pedig megteremti annak a lehetőségét, hogy újabb kőkemény párharcot, és akár egy újabb balesetet láthassunk a világbajnoki címre hajtó két pilóta között. Nem ez lenne az első eset, korábban többször is összeértek már, vagy csak egyikük (jellemzően Verstappen) lekergette a másikat a bukótérbe, Silverstone-ban és Monzában (itt nem a rajt után) pedig mindketten kiestek. Ennek ellenére továbbra is állítják, most nem lesz hasonló.

A második szabadedzésen más csatáztak egyet

A két vb-aspiráns már a második szabadedzésen "egymásnak esett", Hamiltontól pedig meg is kérdezték az időmérő után, hogy a versenyen is hasonlóra számíthat-e Verstappen. „Nem szorítottam őt ki, ő döntött úgy, hogy kívülre megy, ami miatt leszaladt a pályáról – válaszolt a felvetésre a hétszeres világbajnok. – Az utolsó kanyarban csatáztunk, ami buta dolog. Minden a szórakozásról és a játszmákról szól, holnap pedig jól fogunk szórakozni és mindent beleadunk, ahogy arra számítani lehet. Nincs igazi különbség a szezon bármelyik másik részéhez képest."

Hamilton elmondta, reméli, „hogy átjutunk az egyes kanyaron és jó versenyünk lesz. Nem hiszem, hogy minden az első kanyarban dől el."

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ezzel szemben úgy véli, fontos lesz, hogy ki áll az élen az első kör végén, mert nem lesz könnyű követni a másikat.

Ezek alapján számítani lehet arra, hogy hiába próbálják csökkenteni a rajt jelentőségét, a két pilóta egy centit sem fog engedni.

Legutóbb Monzában ütköztek össze, akkor mindketten kiestek Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Merthogy Verstappen is arról beszélt, hogy profik, és kikérte magának, hogy megint ezzel kell foglalkoznia. „Nem értem, hogy miért kell ezt mindig felhozni. Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik összeértek már ebben a sportágban, ezek a dolgok pedig sajnos megtörténnek. Ismét az első sorban vagyunk, és mindenki nagyszerű versenyt vár, ahogyan mi is. Versenyzőként csak azt akarjuk, hogy remek futamunk legyen."

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is utalt rá, hogy a rajtnál sok minden eldőlhet. „Elnézve az összképet a teljesítmény terén, mindkét Red Bull nagyon erősnek tűnik, és papíron az ő két autójuk van elöl.

Ugyan előfordul, hogy az időmérő sorrendje meghatározza a futam eredményét is, de hála istennek nem mindig ez a helyzet, és behozhatjuk ezt még. Remélhetőleg Valtterit is felhozzuk az élre."