Újabb részletek derültek ki Newey biciklis balesetéről

Forma-1, Adrian Newey, Red Bull Racing, Török Nagydíj
ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 09: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing looks on in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on October 09, 2021 in Istanbul, Turkey. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Helmut Marko elárulta, Bernie Ecclestone-nak is köszönhető, hogy Adrian Newey gyorsan felépült egy súlyos, biciklis balesetéből. A brit szakemberre a hétvégén is számítanak az USA Nagydíjon.

Kerékpáros balesetet szenvedett a nyár folyamán Adrian Newey, árulta el nemrég Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. Newey az augusztus 1-jén rendezett Magyar Nagydíjon még személyesen is részt vett, utána viszont eltűnt a nyilvánosság elől, és legközelebb csak az előző, Török Nagydíjon bukkant fel ismét.

Newey a Török Nagydíjon tért vissza Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Ez önmagában nem lenne meglepő, mert a tervezőzseni már nem csak a Red Bull F1-es projektjével foglalkozik, de Marko elmondta, hogy a baleset miatt kellett nélkülözniük a brit mérnök szakértelmét. Az F1-Insidernek kifejtette, hogy milyen szerencsés egybeesés segítette Newey gyors felépülését és újbóli munkába állását.

– ismerte el az osztrák veterán. – Adriannek több csontja is eltört és fejsérülései is voltak. Szerencsére, Bernie Ecclestone pont Horvátországban volt, ugyanakkor. Bernie szoros kapcsolatban van a horvát hatóságokkal és biztosította, hogy Adrian rögtön a legjobb orvosi kezelést kapja. Bernie azt is megszervezte, hogy visszaszállítsák őt Angliába” – nyilatkozta.

A Red Bull a Brit Nagydíj óta ismét a hátrányban van a Mercedeshez képest, bár a különböző versenyszituációk és büntetések miatt Max Verstappen továbbra is vezeti az egyéni pontversenyt Lewis Hamilton ellen.

A nyers tempó tekintetében viszont a címvédő ismét fölénybe került, ez különösen a Török Nagydíjon mutatkozott meg, ahol a Red Bull sem remekelt, a szabadedzések után alaposan át kellett gondolniuk a beállításokat, és ebben már Newey is sokat segített.

Ecclestone a Jochen Rindt tér felavatásán, Grazban, október 7-én Forrás: APA-PictureDesk via AFP/ERWIN SCHERIAU / APA

„Rögtön észrevette, hogy gondjaink vannak az autó beállításával, úgyhogy nem volt más választásunk – ismerte el Marko. – A jövőben ennek javulnia kellene. Ismét a legtöbbet ki kell hoznunk az autóból ahhoz, hogy legyen esélyünk. Remélem, hogy ezt már ezen a hétvégén is meg tudjuk tenni Austinban.”