Hatott a felháborodás, kitiltották a celebek testőreit az F1-ből

Forma-1, Megan Thee Stallion, Red Bull Racing, USA Nagydíj
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 24: Megan Thee Stallion poses for a photo in the Red Bull Racing garage before the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 24, 2021 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem múlt el nyomtalanul, hogy az amerikai rapper, Megan Thee Stallion testőrei durván bántak az F1-es riporterlegendával, Martin Brundle-lel.

Nagy felháborodást váltott ki, hogy az USA Nagydíjon a Red Bull vendége, Megan Thee Stallion testőrei nem hagyták, hogy a Sky Sports legendás szakértő-riportere, Martin Brundle villáminterjút készítsen a rapperrel. Az eset azért is különösen nagy nyilvánosságot kapott, mert Brundle sajátos műsorblokkját a koronavírus miatti korlátozások után Austinban lehetett először megtartani.

Brundle befolyásos tagja az F1-es médiának Forrás: Getty Images for Tata Communications/2017 Getty Images/Dan Istitene

A brit expilóta még 1997-ben, az ITV felvezetőműsorának részeként kezdett el a rajtrácson végig szaladni, és rövid kérdezz-felelek beszélgetéseket folytatni szinte akárkivel, akit meglát. A versenyzők, főmérnökök és csapatfőnökök mellett gyakran beszélget meghívott vendégekkel is, akik többnyire a rendelkezésére állnak.

Nem így történt Megan Thee Stallion esetében, akinek láthatóan fogalma sem volt, hogy ki ő és a testőrei közölték a riporterrel, hogy „nem teheti meg”, hogy a művésznőt kérdezi.

Brundle erre azzal reagált, hogy „megtehetem, hiszen épp meg is tettem”, majd feladta a próbálkozást, később viszont az F1-es szaksajtó, reggeli műsorok, sőt, még a celebvilág híreire szakosodott TMZ is felkapta a történteket. Brundle a következő, Mexikóvárosi Nagydíj alkalmával elmondta, nem maradt következmények nélkül az eset.

„Új szabályokat vezettek be, többé nem mehetnek testőrök a celebekkel a rajtrácsra – árulta el. – Ez egyfajta ’Brundle záradék’ lehet, és kötelező nekik szóba állni velem. Igazából, még kedvelem is, amikor figyelmen kívül hagynak, mert szeretem egy kissé pellengérre állítani azokat a celebeket, akikről azt gondolom, hogy csak kihasználják, hogy a rajtrácson lehetnek.”

„Nem igazán szenvedélyesek. Tudom, hogy szurkolók milliói gondolják otthon azt, hogy óriási Forma-1 rajongóként nekik kellene ott lenniük, nem nekik” – összegzett Brundle, aki elárulta, továbbra is furcsállja, hogy az F1-en kívül arról lett híres, hogy Megan Thee Stallion lerázta az F1-et hírből sem ismerő testőrei által.

Megan Thee Stallion megjelenése nagy port kavart Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Kiraktam erről egy egyszerű tweetet, és 5 milliós elérést produkált. Ezt egyáltalán nem értem – nyilatkozta Brundle, aki azt is elmondta, nem nézi vissza a híres rajtrácsinterjúit, mert ilyenkor nem önmagát adja, hanem átlényegül a szerepébe. „Ez valaki más, aki pimasszá válik, és kap 9-10 percnyi élő, forgatókönyv nélküli műsoridőt. Ilyenkor rá kell hajtani.”