Verstappen és Hamilton csatája sohasem látott feszültséget hozott

Forma-1, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Sao Pauló-i Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) and Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) are seen on the podium after obtaining the first and second positions respectively, in Brazil's Formula One Sao Paulo Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace, or Interlagos racetrack, in Sao Paulo, on November 14, 2021. (Photo by CARL DE SOUZA / AFP)
Vágólapra másolva!
A versenyzőből lett veterán riporter, Martin Brundle szerint minden szinten zajlik a küzdelem az F1-ben, a két élpilóta külön kategóriát képvisel, de Lewis Hamilton a szezon végére emelte a tétet.

Rendkívül szoros a végkifejlet felé tartó F1-es világbajnokság, a pontversenyt vezető Max Verstappen eddig mindössze 8 ponttal szerzett többet Lewis Hamiltonnál, így bár van matematikai esély arra, hogy a jövő hétvégén zajló Szaúd-arábiai Nagydíjon eldől az egyéni világbajnokság sorsa, várhatóan csak a szezonzárón avatnak bajnokot az F1-ben, az Abu-dzabi Nagydíjon.

Hamilton és Verstappen a végsőkig küzdeni fog Forrás: AFP/Carl De Souza

A küzdelem a pályán és azon kívül is zajlik, elsősorban a csapatfőnökök részvételével, Christian Horner a Red Bull és Toto Wolff a Mercedes képviseletében viaskodik versenyszituációk, műszaki kérdések és a sportághoz való hozzáállásuk terén. A kötélhúzás a Katari Nagydíjon új magaslatokba emelkedett, ezt Martin Brundle, a Sky Sports veterán riportere is kiemelte.

– írta Brundle a jegyzetében. – Ilyen intenzitást korábban nem tapasztaltam. A szezont merőben eltérő vélemények, kameraállások, képek, adatok és információ, dezinformáció, közösségi médiás bejegyzés és nem kevés keserűség, valamint bizalmatlanság formálja. Vasárnap inkább egy filmben éreztem magam, semmint egy autóversenyen.”

Helmut Marko véleményével egyetértve Brundle is úgy véli, hogy Hamilton és Verstappen teljesen elszakadt a mezőnytől, a világbajnoki címért zajló csatában más sebességi fokozatot képviselnek a mezőny többi tagjához képest. A holland pilóta ugyan vezet, de az előnye folyamatosan olvad, és Brundle szerint ennek az is az oka, hogy Hamilton erősebbé vált a szezon végére.

Kétségtelen, hogy Hamilton és a Mercedes magasabb szintre lépett a bajnokság döntő szakaszában. Lewis újra összebarátkozott a gyári szimulátorral és késő éjszakáig dolgozik a pályán, lenyűgöző módon új motivációt szerzett a nyolcadik világbajnoki cím megszerzésére, annak ellenére, hogy már viszonylag koros, szép trófeagyűjteménye és jelentős összegű bankszámlája van.”

Brundle méltatta Alonsót is Forrás: Xpb / James Moy Photography Ltd

A Katari Nagydíj után Brundle méltatta a dobogóra hét év után visszatérő Fernando Alonsót is, aki szerinte megérdemelten nyerte el a közönségdíjat. „Óriási formában volt az Alpine-nal, és a rajtbüntetéseket kihasználva a 3. helyről rajtolt, majd a még meggyőzőbb dobogós helyen ért célba – mondta. – Egyszerűen imádnivaló Hamiltont, Verstappent és Alonsót látni a dobogón, akárkinek is szurkol az ember.”