Verstappen értetlenül áll az időmérő végén történt balesete előtt

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, baleset, Szaúd-arábiai Nagydíj 2021, szombat
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen hits the wall as he competes in the qualifying session of the Formula One Saudi Arabian Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on December 4, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen nem nagyon érti, hogy mi okozta a Szaúd-arábiai Nagydíj végén bekövetkezett balesetét. A holland pilóta csalódott a 3. hely miatt, de szerinte így is megmutatták, hogy az autó gyors.

Drámai körülmények között ért véget a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérője. Max Verstappen viszonylag sokáig vezetett, majd nem sokkal a leintés előtt Lewis Hamilton átvette a vezetést, riválisa viszont csak akkor kezdte meg utolsó körét. Egészen az utolsó kanyarig úgy nézett ki, hogy a holland pilótának meglehet a pole pozíció, ám akkor falhoz csapta az autó hátulját.

Verstappen nem igazán érti, hogy pontosan mi okozta a balesetet

A világbajnokság éllovasa ennek következtében csak a 3. helyről indulhat, miután Valtteri Bottas is megelőzte őt. A 24 éves versenyző csalódottan vette tudomásul, hogy nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel.

– nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Összességében jó időmérő volt. Megvolt a tempó, de nem igazán értem, mi történt az utolsó szektorban. Blokkoltak a kerekeim, én pedig megpróbáltam pályán tartani az autót, hogy befejezzem a kört, de a hátulja elcsípte [a falat], és meg kellett állnom.”

A holland pilóta pilóta hozzátette, hiába próbált lassítani végül eltalálta a falat. Az viszont pozitívum volt számára, hogy sikerült megmutatnia, hogy az autó mire képes, így joggal bízhat egy jó eredményben vasárnap.

A harmadik kissé hely csalódást keltő, tudván, milyen körön voltam

– fogalmazott a Red Bull pilótája. – Ugyanakkor mindez megmutatta, hogy az autó gyors, meglátjuk, mit tehetünk a futamon.”

Nem kizárt, hogy Verstappen váltóját ki kell cserélni Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy egyelőre a 3. hely sem biztos, mivel elképzelhető, hogy az ütközés során a váltó megsérült. Hogy mi várható ezen a téren, arra egyelőre még ő sem tudott válaszolni, csapata alighanem tüzetesen át fogja vizsgálni az alkatrészt.

Horner: ez lehetett volna az év köre

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is megszólalt a történtek után. A brit szakember méltatta pilótája körét, de ő maga is csalódottan reagált a történtekre. Ami a váltót illeti, még ő sem tudja a választ.

Úgy nézett ki, hogy ez lesz az év köre, nagy kár érte – jelentette ki a Sky Sportsnak. – Az utolsó kanyarban próbálta megtartani az autót, de sajnos letért az útról.

Elég brutális az ilyen, reméljük, a váltó nem sérült meg, mert a büntetés különösen kegyetlen lenne.”

Horner tovább dicsérte Verstappen körét, amit rendkívülinek titulált, és úgy fogalmazott, hogy pilótája „valami különlegeset húzott ki a zsákból”. Azt azonban ő is megerősítette, hogy a bajnoki éllovas nagyon nem lesz boldog. „Biztos vagyok benne, hogy bosszús lesz, tisztában van vele, hogy mennyire jó kör volt. Maga mögött kell hagynia, tudja, hogy a futamon még bármi történhet.”