Vágólapra másolva!
Christian Hornernek nem tetszett, ahogy Toto Wolff a Mercedes számára katasztrofálisan sikerült Azeri Nagydíj után a saját csapatáról nyilatkozott.

Nemcsak Max Verstappen és Lewis Hamilton üzenget egymásnak a sajtóban, hanem megteszi ezt a Red Bull és a Mercedes csapatfőnöke is. Christian Horner, az Azeri Nagydíjat megnyerő Red Bull vezetője nem mulasztotta el, hogy a bakui futam után is belerúgjon egyet a 2018-as Osztrák Nagydíj óta először nullázó Mercedes csapatfőnökébe. Hornernek az nem tetszett, hogy az elmúlt két futamon mutatott gyenge szereplés miatt Toto Wolff nem fogta vissza magát, és őszintén elmondta, jelenleg a csapatuk egyetlen tagja sem hozza az elvárható szintet.

Christian Horner csípős megjegyzésekkel borzolta a kedélyeket az azeri futam után Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Wolff és Horner szurkálódása már jó ideje tart, de eddig főként a hajlékony hátsó szárnyak témakörében mondogattak oda egymásnak. Az Azeri hétvége előtt utóbbi közölte, hogy jobb lenne, ha kollégája „befogná a száját", mire Wolff a Sky Sports adásában azzal vágott vissza, hogy „Christian egy kissé szószátyár, aki szerepelni akar a kameráknak. Könnyű odacsapni, amikor az ember a köridőtáblázat élén van, de ennél egy kicsit szerényebbnek kéne lenni."

A verseny után Wolff úgy nyilatkozott, hogy „összességében nem felelünk meg az elvárásoknak. Egyikünk sem. Lewis, a mérnökök, én és a csapatban senki sem." Amikor Hornert szembesítették az osztrák üzletember kijelentéseivel, a Red Bull csapatfőnöke meglepődve fogadta, hogy riválisa milyen nyíltan bírálta az övéit. „Sok mindent mondott Toto ezen a hétvégén.

– szúrt oda Horner.

Ami a Red Bull győzelmével záruló versenyhétvégét illeti, a bikások csapatfőnöke amolyan egyik szemem sír, a másik nevet hangulatban volt, hiszen sokkal jobban, de sokkal rosszabbul is alakulhatott volna számukra a verseny, amely után 25 ponttal növelték az előnyüket a konstruktőri pontversenyben.

Pérez mentette meg a Red Bull versenyét Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Úgy tűnt, hogy egy kicsit nagyobb kárt okozunk nekik, mint amekkorát végül okoztunk – utalta a Mercedesre. – Meg kell ragadnunk a kínálkozó lehetőségeket. De végül nem nyertünk és nem is veszítettünk. Max úgy fejezhette volna be a hétvégét, hogy 10 vagy 11 ponttal növeli az előnyét a bajnokságban [Hamilton előtt], ha az első hely mellé a leggyorsabb körért járó pontot is megkapja, úgyhogy

Amíg az autók teljesítménye ennyire közel van, addig ez a bajnokság is ennyire szoros lesz. Emiatt annyira izgalmas a részesének lenni, egy teljesen új energiaszintre motivál mindenkit a csapatban."