Kifakadt az Alpine távozó világbajnoka, szerinte nem tisztelték őt

Forma-1, Alain Prost, Olasz Nagydíj 2021, péntek
French former F1 driver Alain Prost arrives prior to a practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza, on September 10, 2021, ahead of the Italian Formula One Grand Prix. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Alain Prost megerősítette, hogy elhagyja az Alpine-t, miután személyes okokból nem hosszabbított szerződést. A négyszeres világbajnoknak rosszulesett, hogy a tervezettnél korábban kiszivárgott a hír.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, Alain Prost elhagyja az Alpine-t. Az ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatóként tevékenykedő francia expilóta távozását nem a csapat jelentette be, hanem az Autosport számolt be róla, ám nem sokkal később az érintett is megerősítette a hírt.

Prostnak nem esett jól, hogy a tervezettnél hamarabb napvilágra került a távozásáról szóló hír Forrás: AFP/Miguel Medina

A 66 éves egykori versenyző egy Instagram-bejegyzésben számolt be a fejleményekről. Ugyanakkor írásában kiemelte, hogy nagyon nem tetszik neki, hogy a sajtón keresztül kiszivárgott a hír, ugyanakkor arra nem tért ki, hogy az információról beszámoló újságíróra haragszik, vagy arra a csapattagra, akitől származott az értesülés.

Nagyon csalódott vagyok amiatt, ahogyan a hír napvilágra kerül

t – fogalmazott a négyszeres világbajnok. – Úgy egyeztünk meg, hogy az Alpine-nal közösen fogjuk bejelenteni. Sajnálom, de ez tiszteletlenség!”

A sajtóban ugyancsak megjelent, hogy Prost és a csapat útjai azért válnak el, mert Laurent Rossi márkaigazgató nem hosszabbította meg a szerződését. Az érintett azonban cáfolta mindezt, és kijelentette, hogy saját döntése volt a távozás.

– fogalmazott. – Az enstone-i és a viryi csapatnak pedig üzenem, hogy hiányozni fogtok.”

Prost nem fogadta el a hosszabbítási ajánlatot Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

Nem igaz, hogy Briatore visszatér

Néhány külföldi potrál megjelent a hír, hogy a Benetton és a Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore tanácsadóként visszatér az Alpine néven működő csapathoz. Mindezt azonban egy hamis Twitter-bejegyzésre alapozták, vagyis a hír nem valós. Ugyanakkor a Krampon F1 nevű Twitter-fiók felhívta rá a figyelmet, hogy az Alpine hivatalos csatornája elkezdte követni az olasz üzletembert. Nos, azt nem tudjuk, hogy ez valójában mikor kezdődött, de az tény, hogy a francia istálló jelenleg valóban követi Briatorét, de ennek persze önmagában nincs nagy jelentősége.