Hamilton és Verstappen csatája a Magyar Nagydíjnak is jól jött, extra lelátók épülnek

Forma-1, Magyar Nagydíj, nézők, szurkolók, lelátó
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 03: A general view as fans watch the action during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 03, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Pluszlelátókat épít a Hungaroring a nagy érdeklődésre való tekintettel a 2022-es Forma-1-es Magyar Nagydíjra. Gyulay Zsolt szerint a 2019-es számokat is felülmúlhatják.

Minden idők egyik legizgalmasabb szezonját produkálta a Forma-1 2021-ben, ami a jelek szerint a helyszíni nézőszámot is növelni fogja az idei évre. Legalábbis a Magyar Nagydíjon várhatóan mindenképpen, a Hungaroring ugyanis extra lelátók építését jelentette be a 37. Magyar Nagydíjra.

Az idei Magyar Nagydíj teltházas lehet Forrás: AFP

Január elejéig elfogyott az ülőhelyek nagy része a 2022. július 31-én esedékes Magyar Nagydíjra a Hungaroring tájékoztatása szerint. A célegyenesben levő fedett Supergold, illetve az első kanyar féktávján levő Gold 4 tribünre korlátozott számban még kaphatók belépők, ám a többi tribünre „kitehetjük a megtelt táblát", olvasható a Hungaroring közleményében.

Ezért „a pálya vezetősége úgy döntött, hogy 2019-hez hasonlóan kiegészítő tribünöket épít a Bronz 1 és Bronz 2, illetve a Silver 1 és Silver 2 lelátó között, valamint a célegyenest megelőző 14-es kanyarban (Silver 6).

– írja a Hungaroring.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a nagy érdeklődés miatt nem tartja kizártnak, hogy a 2019-es nézőszámokat is felülmúlhatják, amit ő is egyértelműen a tavalyi Hamilton-Verstappen csatának tud be.

2019-ben ennyien voltak kint a Magyar Nagydíjon Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„2019-ben szombat este gyakorlatilag kitehettük a megtelt táblát, mert vasárnapra egyetlen tribünjegyünk sem volt, már csak állóhelyre szóló belépőket tudtunk értékesíteni – idézi Gyulayt a Hungaroring honlapja. – Akkor 230 ezer ember kísérte figyelemmel a Magyar Nagydíj történéseit a négy nap alatt, a vasárnapi versenyt 92 ezren szurkolták végig a Hungaroringen. Most időarányosan hasonlóan magas az érdeklődés, ezért újból kiegészítő lelátók építése mellett döntöttünk. A tavalyi, végletekig kiélezett Verstappen–Hamilton párharc felkorbácsolta a Forma-1 iránti érdeklődést, ezért bízunk benne, hogy akár a 2019-es látogatottsági adatokat is túlszárnyalhatjuk."