Hamilton: Nem a szerencse miatt állhattam dobogóra, jobban dolgoztunk a Red Bullnál!

Forma-1, Lewis Hamilton, dobogó, Bahreini Nagydíj 2022, futam
Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates his third place on podium after the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 20, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton nem kizárólag a szerencse számlájára írja, hogy harmadik lett a szezonnyitó versenyen, miközben Toto Wolff szerint egyelőe egyik világbajnoki cím sem foglalkoztathatja őket.

A Bahreini Nagydíjon néhány körrel a vége előtt még csak az ötödik helyen haladó, a Red Bullok kiesésével a harmadik pozíciót megöröklő Lewis Hamilton tisztában van vele, hogy szerencsével ért oda a dobogóra, ám úgy véli, összességében nem lehet csak a szerencse számlájára írni ezt az eredményt, mivel sokat tettek azért, hogy az ő autójuk végigbírja a versenyt.

Hamilton a két Red Bull műszaki hibája nélkül nem lett volna ott a dobogón Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A hétszeres világbajnok Max Verstappen kiválásával előbb a negyedik helyen találta magát, majd Sergio Pérezt üldözte a dobogóért. Úgy tűnt, a mexikói pilóta ki tudja védekezni Hamilton támadásait, ám az utolsó kör elején megállt alatta a Red Bull és meg is pördült. „Annyira nehéz verseny volt. Szenvedtünk az edzéseken, úgyhogy ez a legjobb eredmény, amit elérhettünk. Nyilván balszerencse, ami a két [Red Bull] pilótával történt, de mi a tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk és hálásak vagyunk a pontokért" – nyilatkozta a verseny után a Mercedes világbajnoka.

Hamilton a verseny után elmondta, egyszerűen nem tudta tartani a tempót a Red Bullokkal és a Ferrarikkal, ezért nagyon örül a dobogónak. Később, a Mercedes sajtóbeszélgetésén pedig kifejtette, hogy nem lehet teljes mértékben a szerencse számlájára írni ezt az eredményt.

– jelentette ki, majd elmondta, nem bánja, hogy lépéshátrányból kell felzárkózniuk. – Élvezem a kihívást. Mindannyiunk számára kiváltság sikerre éhes, egy célra összpontosító emberek nagy csoportjával együtt dolgozni. Nincs annál nagyszerűbb érzés, amikor mindannyian összejöttök és ilyen eredményt értek el."

A Ferrari csak a futam elején és a biztonsági autó beküldése után volt látótávolságban Forrás: AFP/Ozan Kose

Nem gondolnak a világbajnoki címre

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is úgy vélte, hogy ennél jobb eredményben nem reménykedhettek, egyúttal világossá tette, hogy jelen helyzetükben nem foglalkoznak a világbajnoki címmel, és a következő versenyhétvégénél nem tekintenek előbbre.

„Még túl korai a bajnoki címmel foglalkozni.

– vázolta a nyers valóságot. – Viszont, ha különálló hétvégeként nézem, valószínűleg a lehető legtöbb pontot szereztük, és most innen kell továbbmennünk. Minden egyes hétvége számít, és jelenleg futamról futamra tekintünk előre, mert reálisan nézve harmadik erőként nem gondolhatunk a győzelemre."