Vágólapra másolva!
Gianpiero Lambiase ezentúl nem csak Max Verstappen autójával foglalkozik, mert ő lesz a Red Bull vezető versenymérnöke, miután a veterán Guillaume Rocquelin új pozícióba kerül a márka utánpótlás-képzésében.

Tizenöt év után elhagyja a Red Bull Forma-1-es istállóját az eddigi vezető versenymérnök, Guillaume Rocquelin és a márka utánpótlás-programjában folytatja a karrierjét. A Rocky becenevű szakember korábban David Coulthard és Sebastian Vettel versenymérnöke volt, 2015-től vezette a nagydíjakon a csapat mérnöki stábját.

Verstappen és versenymérnöke, Gianpiero Lambiase Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Rocky nagyszerű munkát végzett a pályán az elmúlt 15 évben – méltatta Rocquelint Christian Horner. – Sebastian vele szerezte a bajnoki címeket."

A 48 éves Rocquelin az Ausztrál Nagydíjon dolgozott utoljára az F1-es csapatnál, vélhetően a korából adódóan ő maga döntött úgy, hogy nem szeretne már ennyit utazni. A feladatát Gianpiero Lambiase, Max Verstappen versenymérnöke veszi át, vagyis az eddiginél több munka és felelősség összpontosul a kezében.

Verstappen tavaly a vb-címe után úgy fogalmazott, hogy ha Lambiase már nem lesz a mérnöke, akkor ő is visszavonul, bár ennek valószínűsége azért meglehetősen csekély, hiszen egy pilóta jellemzően több mérnökkel dolgozik a pályafutása során. Azt nem tudni, Lambiase hosszú távon megtartja-e mindkét pozíciót, vagy valamelyikbe új embert delegál a Red Bull.