Új jegyek érhetők el a Magyar Nagydíj hétvégéjére, a futamon telt ház lesz

Forma-1, Magyar Nagydíj, nézők, szurkolók, lelátó
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 03: A general view as fans watch the action during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 03, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Hungaroring üzemeltetői közleményben számoltak be, hogy elfogytak a jegyek a Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi napjára. Ennek következtében ugyanakkor elérhetővé tették a péntekre és a szombatra szóló jegyeket.

Miután 2020-ban a futamok többségéhez hasonlóan a Magyar Nagydíjat is zárt kapuk mögött kellett rendezni a koronavírus-járvány miatt, a tavalyi futamot hatalmas érdeklődés kísérte, ami az idei szezonra sem lankadt. Sőt, szinte napra pontosan a 2022-es verseny előtt a bérletek, valamint a vasárnapra szóló jegyek már el is fogytak, vagyis telt ház előtt fogják megrendezni a 37. hungaroringi F1-es viadalt.

Egy év szünet után tavaly rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Nagydíj eseményeire Forrás: AFP/Peter Kohalmi

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a pálya üzemeltetői januárban úgy döntöttek, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel extra lelátókat építenek, amivel körülbelül ötezerrel növelték az ülőhelyek számát. Azonban a nézőtér többi részéhez hasonlóan – beleértve az állóhelyeket is – péntektől már ide sem lehet jegyet kapni, ami azt jelenti, hogy az idei Magyar Nagydíj tömött lelátók előtt fog zajlani.

Van a pályának egy maximum kapacitása, amelyet most elértünk, így vasárnapra nem tudunk több jegyet eladni

– idézi Gyulay Zsoltot, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatóját a Hungaroring közleménye. – Számításaink szerint százezer ember még biztonsággal meg tudja közelíteni a Hungaroringet, és így a színvonalas kiszolgálást, a minőségi szórakozást is garantálni tudjuk a lelátókon és a lelátók mögötti területen is.”

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy mostantól nem lehet jegyet venni a hétvége eseményeire, épp ellenkezőleg. Miután a vasárnapi jegyek, illetve a bérletek elfogytak, elérhetővé tették a péntekre és a szombatra szóló jegyeket, amelyeket erre a linkre kattintva lehet megvásárolni.

– folytatta Gyulay. – Ilyen még nem volt, amióta mi vezetjük a pályát, és ez a hatalmas érdeklődés is azt támasztja alá, hogy érdemes ebbe a pályába fektetni. A fejlesztés és bővítés ugyanis – amellett, hogy a szerződéshosszabbítás szempontjából is elengedhetetlen – a nézőszámra is hatással lehetne: több szurkolót tudnánk fogadni.”

A nézőszám tekintetében a 2019-es hétvége tartja a rekordot Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A 2022-es Magyar Nagydíjat július 29-e és 31-e között rendezik. Az eddigi legmagasabb nézőszámot 2019-ben regisztrálták, amikor a négy nap során összesen 230 ezren látogattak ki a helyszínre, csak vasárnap pedig 92 ezren kísérték figyelemmel az eseményeket. Gyulay korábban elmondta, hogy nem tartja kizártnak a rekorddöntést, bár hozzá kell tenni, hogy idén csütörtök helyett pénteken tartják a sajtónapot.