Gyönyörű műalkotással tisztelegnek a gladiátor Lauda előtt

Forma-1, Niki Lauda, temetés
The helmet of the former Formula One driver Niki Lauda sits on top of his coffin and next to his portrait during a funeral service at St. Stephen's Cathedral (Stephansdom) in Vienna, Austria, on May 29, 2019. - Legendary Formula One driver Niki Lauda has died at the age of 70 on May 21, 2109 triggering an outpouring of praise for a man whose track victories and comeback from a horrific crash enthralled race fans worldwide. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Lauda a harmadik vb-címét a McLarennel szerezte, amely egy szép bronzszobrot készíttetett a három éve meghalt legendás autóversenyző tiszteletére. A főhadiszálláson állítják ki.

Három éve hunyt el a háromszoros világbajnok Niki Lauda, a Forma-1 legendája. Az évforduló alkalmából a McLaren egy bronzszobrot készíttetett róla, melyet a főhadiszállásukon állítanak ki.

Az egykori osztrák klasszis neve versenyzőként elsősorban a Ferrarival, csapatvezetőként a Mercedesszel forrt össze, de a harmadik vb-címét 1984-ben a McLarennel szerezte, ezért is emlékezett meg róla különleges formában a wokingi istálló.

– mondta a McLaren történelmi örökségét kezelő csoportból Indy Lall. Gary Wheele hasonlóan méltatta. „A profizmus megtestesítője volt. Nem beszélt mellé, és csak úgy végezte a feladatát, ha azt rendesen meg tudta tenni."

Lauda szobrát Bruce McLarené és Ayrton Sennáé mellé helyezik el.