Kevesli a két versenyigazgatót az FIA feje - Masi újra képbe jöhet

Forma-1, Michael Masi
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 13: FIA Race Director Michael Masi looks on as a press conference is held outside the paddock after for the F1 Grand Prix of Australia was cancelled at Melbourne Grand Prix Circuit on March 13, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mohammed bin Szulajm szerint Michael Masinak a botrányos szezonzárót követő eltávolítása nem oldotta meg a gondokat. A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke szerint ralinavigátor típusú emberekre van szükségük, és az ausztrál is jó eséllyel feladatot kaphat a szervezetnél.

Lassan öt hónapja került Jean Todt helyére Mohammed bin Szulajm a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) élén, így az első nem európai elnöknek volt lehetősége elég tapasztalatot összegyűjteni a munkájában ahhoz, hogy a Daily Mail és a RacingNews365.com is interjút készítsen vele az elmúlt időszakról.

Az egykori raliversenyzőnek a versenyigazgatói pozíció kapcsán nem volt egyszerű dolga, hiszen az abu-dzabi szezonzárón történtek miatt rengetegen követelték Michael Masi eltávolítását, amit végül meg is tett az FIA. Idéntől két szakember (Niels Wittich és Eduardo Freitas) tölti be a posztot

– Freitas először a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon jut főszerephez –, az eddigi öt hétvégén pedig komolyabb probléma nem érkezett rájuk.

A szezonnyitón maga az elnök adta át Charles Leclerc-nek a pole-pozícióért járó díjat Forrás: AFP/Ozan Kose

„Niels covidos volt [a Miami Nagydíj előtt], de szerencsére felgyógyult belőle – mondta Bin Szulajm. –

Ezt szeretném megvalósítani, ami kemény és okos munkát igényel. (...) Jó a kapcsolatunk Stefano Domenicalival [az F1 vezérigazgatójával], együtt javíthatunk a sportágon, és fordítva: a sportág fejlesztéséhez együtt kell lennünk."

Az egyesült arab emírségekbeli szakember már korábban is megjegyezte, hogy Michael Masit nem végleg távolították el a szervezettől, most pedig megerősítette, hogy (Toto Wolff és a Mercedes határozott kérése ellenére) keresnek valamilyen pozíciót az ausztrál számára.

Michael Masi bármikor visszatérhet "száműzetéséből", akár ismét a versenyigazgatói stábba Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

„Nem szabadultam meg Michaeltől. Személyes túlterheltsége volt, versenyigazgatóként és biztonsági delegáltként is helyt kellett állnia. Nem ismerem igazán jól Michaelt, a döntést [az elbocsátását] a [Motorsport] Világtanácsa hozta meg.

Két napja beszéltem vele, semmiféle problémám nincs vele, senkit nem utálok. Bármikor bevethető, bármikor használhatjuk őt, nyitottak vagyunk bármire – folytatta Bin Szulajm, majd rátért a további terveire a versenyigazgatói poszttal kapcsolatban. – Bár behoztunk két versenyigazgatót, nem gondolom, hogy ezzel minden meg lett oldva.