Verstappen így áldozta fel a saját versenyét, hogy a csapattársa győzzön - videó

Max Verstappen, Kanadai Nagydíj 2022
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 19: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 19, 2022 in Montreal, Quebec. Dan Mullan/Getty Images/AFP (Photo by Dan Mullan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Kormányt ragadott az F1 címvédője a hétvégén is, virtuális bajnokságokban versenyzett a Team Redline csapattal.

A Kanadai és a Brit Nagydíj közti szabad hétvégét sem töltötte vezetés nélkül Max Verstappen, a Forma-1 világbajnoki címvédője a virtuális térben ragadott kormányt és mérkőzött meg szimulátoron másokkal. A holland versenyző előszeretettel tölti szabadidejét ilyesmivel, és ezúttal nem F1-es autókkal gyakorolt, legalábbis a közösségi médiába kikerült felvételeken.

Verstappen az IndyCar bajnokával, Alex Palouval együtt indult a BMW Esports GT-sorozat hatodik állomásán a legendás Spa-Franchorchamps pályán (ide majd a nyári szünet látogat a Forma-1). A holland vezetett először, és

az 50. rajtkockából egészen a 8. helyig jött előre a nem épp pancser amatőrökkel teli mezőnyben.

A bajnokság Twitter-oldalán "őrületesnek" nevezték a teljesítményét. Váltótársa innen még egy pozíciót szerzett, a páros így a 7. helyen ért célba.

Verstappen egy másik felvétel szerint a virtuális térben versenyző csapatával, a Team Redline-nal máshol is rajthoz állt, és csapatát egy ügyes trükkel juttatta kettős győzelemhez, feláldozva saját 1. helyét is.

Ahogy ezen a videón látható, a holland az élen haladva kicsit elemelte a lábát a gázról, ezzel lassításra kényszerítette a mögötte haladót, az addig 3. Gianni nevű csapattársa pedig mindkettejüket gyorsan kikerülte.