A Ferrari főnöke luxusvacsorával engesztelte ki Leclerc-t a silverstone-i blama után - videó

Forma-1, Miami Nagydíj 2022, Charles Leclerc, Mattia Binotto,
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto look on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 06, 2022 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc tagadta, hogy veszekedett volna a Ferrari csapatfőnökével a Brit Nagydíj után; azt a pletykát viszont megerősítette, hogy Mattia Binottóval egy vacsora közben beszélték át részletesen a silverstone-i történéseket.

A kaotikus Brit Nagydíjon sokáig úgy tűnt, minden a Ferrarinak kedvez. A Carlos Sainz mögött haladó Charles Leclerc gyorsabb volt csapattársánál, így hosszas tárgyalás után a monacói került az élre. Az Esteban Ocon miatt beküldött biztonsági autó azonban Leclerc negyedik helyét eredményezte, miután a mögötte lévő pilótáknak friss lágy abroncsokra cserélték a használt keményeket, ám neki nem.

Az olasz sajtó arról írt, hogy emiatt nézeteltérések alakultak ki a Ferrarin belül, Leclerc azonban tagadta a vádakat a sajtótájékoztatón.

„Ez egyáltalán nem igaz, rendkívül egységes a csapatunk. Bárcsak ne kellene belemennem, de folyamatosan megkapom ezt a kérdést – mondta ingerülten a monacói. –

Ha az első két helyen állsz, mielőtt bejön a biztonsági autó, majd az első és a negyedik helyen fejezed be a futamot, az csalódottságot eredményez, de nézeteltérés nincsen a csapaton belül."

Azt – a felvételek alapján nehezen cáfolható tényt – azonban megerősítette a Ferrari pilótája, hogy kedd este együtt vacsorázott a monte-carlói Hotel de Parisban Mattia Binottóval, hogy kitárgyalják a silverstone-i eseményeket.

„Egyértelműen sokat beszéltünk mindkét eseményről az elmúlt napokban – magyarázta Leclerc. – Silverstone után először dühös volt rám, amikor látta, mennyire csalódott vagyok, de azt is megértette, hogy miért voltam az.

A monacói vacsora pedig nem először fordult elő. Eljött Monacóba, mert a legutóbbi öt verseny elég keményen alakult számomra, én pedig otthon akartam maradni kicsit, hogy kikapcsolódjak és száz százalékosan térjek vissza a mostani hétvégére."