Vágólapra másolva!
Az élen haladó Red Bull padlólemeze a futam elején komolyan megsérült, ám a hetedik helyet így is megszerezte a címvédő holland a Brit Nagydíjon, így továbbra is harmincnégy pont az előnye az összetett élén.

Miután az időmérő edzés végén a sárga zászló, a futamon egy törmelék hátráltatta Max Verstappent, akinek a sérült autója ellenére sikerült a hetedik helyre behoznia a Red Bullt a Brit Nagydíjon, így mindössze hat ponttal csökkent a hátránya Charles Leclerc-rel szemben az összetett pontversenyben. A világbajnoki címvédő a futamot követően értékelt a Sky Sportsnak.

„Carlos kicsúszása miatt sikerült átvennem a vezetést, majd néhány kanyarral később megláttam egy törmeléket az ideális íven. Esélyem nem volt kikerülni, de normál esetben egy ilyen hulladékdarab nem is okoz problémát, most azonban kárt tett a padlólemezem bal részében.

Ezt figyelembe véve a hetedik hely elég jó eredmény, de legalábbis jobb, mintha nulláztunk volna."

Ahogy csapattársának, úgy Verstappennek is kedvezett az Esteban Ocon miatt beküldött biztonsági autó, hiszen így a hajrában ő is egy ingyen kerékcserével tudta megerősíteni a helyét a pontszerzők között, az utolsó körökben pedig Mick Schumacherrel szemben is hősiesen védekezett. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is bosszús volt a történtek miatt, ám mindkét pilótája teljesítményével maradéktalanul elégedett volt a brit szakember.

„Remekül indult Max számára a futam, megvolt a tempója, átvette a vezetést, és növelte is az előnyét. Aztán ráhajtott egy törmelékre, ami kárt tett a padlólemezben, és a leszorítóerőt is jelentősen csökkentette. Ezáltal egyre rosszabb lett, majd a kemény gumikon is nehéz dolga volt, így

– mondta Horner a Sky Sportsnak, majd rátért Pérez dicséretére is. – Checo elképesztő volt ma, nem adta fel, miután ütközött Charles-lal. A második hely ennek fényében fenomenális teljesítmény tőle. Remek volt az autó a hétvégén, és frusztráló, hogy nem tudunk nyerni, de gratulálok Carlos Sainznak az első győzelméért, remekül versenyzett."

Horner hozzátette, összességében elégedetten utaznak Ausztriába, ahol bízik abban, hogy jövő hétvégén, a Red Bull hazai pályáján a maihoz hasonló hangulat fogadja őket, ám akkor már nagyobb támogatásra számítanak a szurkolóktól.