Russell: Bárkit le tudok győzni

Forma-1, Belga Nagydíj, George Russell
2022-08-26 11:08:48 SPA - George Russell (Mercedes) sounds over a fence leading up to the 1st practice session ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at the Circuit of Spa-Francorchamps on August 26, 2022 in SPA, Belgium. ANP SEM VAN DER WAL netherlands out - belgium out (Photo by ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes fiatal pilótája elmondta, nem azt lesi állandóan, hogyan vezet veterán csapattársa, akiben még sok energiát lát, így a közeljövőben nem számít a visszavonulására. Tudta, hogy csapata képes lesz visszazárkózni a gyenge idénykezdés után.

George Russell jobban áll a tabellán, mint Lewis Hamilton, de a két Mercedes versenyzője között nem alakult ki egyértelmű hierarchia, hol az egyik, hol a másik szerepel erősebben. Az istállónál idén bemutatkozó versenyző nem akarja mindenben másolni hétszeres világbajnok csapattársát, szerinte hasznosabb, ha a saját erősségeire hagyatkozik.

George Russell Forrás: AFP

„Apróságok miatt kaptam ki Lewistól, melyekből tanultam – jelentette ki Russell az Auto Motor und Sportnak. – A Forma-1-ben néha kontraproduktív a sok információ."

„Segítségül kell hívni az adatokat, de bizonyos szempontból [Hamilton] másképp vezet, mint én, ezért kicsit eltérnek a beállításaink, amiket nem lehet csak úgy lemásolni. Abból kell kihozni a maximumot, ami az adott pilótánál jól működik."

„Ahelyett, hogy Lewisra koncentrálnék, azt nézem, én mit várok a gumiktól, az autótól, a motortól."

Russell jól kezdett a Mercedesnél Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Russell úgy véli, hiába várják többen 37 éves csapattársa közelgő visszavonulását, egy ideig ez még nem fog bekövetkezni. „Lewis még éhes, a kihívás még jobban motiválja. Még sok évig itt lesz. Nem gondolom, hogy lassulni fog. Kivételes energia, tűz fűti, és ez engem is magával húz" – mondta. Maga Hamilton azt mondta, nem akarja megvárni a teljesítménye hanyatlását, azelőtt akarja szögre akasztani a sisakot, mielőtt ez beütne.

Russell a saját idényével alapvetően elégedett és optimistán tekint a jövőbe. „Úgy érzem, maximálisan kihasználtam a lehetőségeimet, csak egy-két versenyen érhettem volna el még jobb eredményt – mondta. – Az előrelépés motivál a szezon maradék részére."

„Tudtam, hogy ez a csapat képes visszazárkózni, ha elrontja a kezdetet [az új szabályrendszerben], ez most látható is.

„Itt kapom meg rá a legjobb lehetőségeket, 5-10 évre tekintek előre."