Damon Hill úgy hiszi: tudja mi hiányzik Leclercből Verstappenhez képest

Forma-1, Max Verstappen, Charles Leclerc, Olasz Nagydíj 2022, szombat
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (R) shakes hands with Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (L) after placing first in the qualifying session ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 10, 2022. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egykori világbajnok úgy véli, hogy Charles Leclercből hiányzik az az önbizalom, ami Max Verstappenben azóta megvan, hogy tinédzserként belépett az F1-be.

Annak ellenére, hogy a Ferrari erősen kezdte a 2022-es szezont, Leclerc bajnoki reményei az év előrehaladtával egyre csökkentek, Verstappen pedig jelenleg 116 ponttal előzi meg a monacói pilótát a tabella élén.

A Scuderia Ferrari korábbi főnöke, Jean Todt - akinek fia, Nicolas Todt Leclerc menedzsere - nemrég a Gazetta dello Sport olasz kiadványnak adott interjújában azt sugallta, hogy a 24 éves pilótából "még mindig hiányzik valami".

Hogy mi lehet az a valami, arról Hill úgy véli, hogy Leclerc jelenlegi "szorongó" attitűdje az ami nagyban különbözik Verstappen hozzáállásától:

- mondta Hill az F1 Nation podcastnek.

- emelékezett vissza az első interjújára a hollanddal Hill. Ugyanakkor kiemelte, hogy mi az amit Leclerc személyiségében lát, és ami hátráltathatja a fiatal monacóit.

Hill úgy véli, hogy Leclerc hajlamos beismerni a hibáit, ami megkülönbözteti néhány más versenyzőtől.

"Amikor először hallottam tőle, hogy 'Nagyon sajnálom, srácok, az egész az én hibám volt', azt gondoltam: 'Nem tudom elképzelni, hogy Michael Schumacher valaha is ilyet mondott volna!" - tette hozzá az 1996-os világbajnok.

David Coulthard, Michael Schumacher és Damon Hill az 1995-ös Portugál-Nagydíj dobogóján. Forrás: Getty Images/Mike Hewitt

Verstappen "tökéletesen alkalmazkodott" a nyomás kezeléséhez
Verstappen vitathatatlanul érezheti a nyomást most, hogy egyre nagyobb az esélye bezsebelni az idei vb trófeát is. Papíron már a Szingapúri Nagydíjon megszerezheti a második világbajnoki címét.
Ennek ellenére Hill nem számít arra, hogy ez plusz terhet rakna a Red Bull pilótájának vállára.

- mondta Hill.

- fogalmazott az egykori Forma-1-es pilóta.
Forrás