Vágólapra másolva!
Michael Andretti célja változatlanul az, hogy istállót indítson a világbajnokságban. Apja, Mario szerint úgy készül erre, mintha már megkapta volna rá az engedélyt, és eleresztett egy csípős megjegyzést is Toto Wolff felé.

Jelen állás szerint nem változik a következő években a Forma-1 tíz csapatból álló mezőnye. A sportág menedzsmentje elsősorban autógyártókkal szeretne bővíteni, az egyéb érdeklődőket nem akarja bármi áron berántani, és ennek a politikának az áldozata lehet az IndyCar-ban sikeres Michael Andretti is.

A korábbi versenyző és csapatvezető többször kifogásolta az eddigi visszautasításokat, de apja, a még sikeresebb Mario Andretti (1978 F1-es bajnoka) szerint nem dobja be a törülközőt.

Mario Andretti, a Forma-1 bajnoka 1978-ban Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Justin Casterline

„Minden nap dolgozunk azon, hogy 2024-ben ott legyünk a rajtrácson" – nyilatkozta a PlanetF1-nek.

„Michael dolgozik az ügyön. Nem adjuk fel. Komoly projekt ez számunkra, készen állunk a befektetésre – jelentette ki. – Mindent próbálunk megtenni, amit kérnek tőlünk, próbáljuk kielégíteni az igényeket. Nem tudom, mi egyebet tehetnénk."

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint Andrettiék nem teremtenének új értéket az F1-nek, Mario Andretti erre is reagált.

Michael és Mario Andretti Forrás: IndyCar

– mondta. – Tisztelem az eddig elért sikereit, de nincs oka lenézni bennünket."

Hozzátette, nem tudja, mivel vívták ki ezt az ellenszenvet és szomorú, amiért ez jutott nekik. „Ez csalódás, mert hosszú távra akarunk csatlakozni a Forma-1-hez. Ezt garantálhatjuk. Olyan befektetésre készülünk, hogy nem távoznánk gyorsan – mondta. – Azt hinnénk, örömmel fogadnak...de harcolunk, próbálunk minden igénynek megfelelni."