2022-ben már nem terveznek nagyobb frissítéseket az RB18-on

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Japán Nagydíj 2022, futam
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 09: Race winner and 2022 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates with his team after the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 09, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Miután Max Verstappen megpecsételte az egyéni világbajnoki cím sorsát, a csapat pedig úton van a konstruktőri bajnokság bebiztosítása felé, a Red Bull határozottan a 2023-as évre helyezi át a hangsúlyt.

A Red Bull nem tervez több fejlesztést az RB18-ashoz sem Max Verstappen, sem Sergio Perez számára a szezon hátralévő részében, mivel úgy tűnik, határozottan a 2023-as szezonra vonatkozó fejlesztésekre összpontosítanak.

A Red Bull technikai főnöke, Rob Marshall szerint a Milton Keynes-i csapat átállt a jövő évi autó fejlesztésére, most, hogy mindkét bajnoki címet már majdnem 100%-osan bebiztosították.

- mondta az F1 Nation Podcastnek.

Az RB18 legutóbbi fejlesztései Szingapúrban érkeztek, ahol a Red Bull főmérnöke, Paul Monaghan szerint a csapat úgy döntött, hogy egy Európán kívüli versenyen fog bevetni egy padlólemez-frissítést.

- magyarázta a médiának.

Mérlegelendő költségtényezők
Monaghan hozzátette, hogy számos tényező is szerepet játszik, amikor az alkatrészeket a szezon vége felé vezetik be.

"Ez több tényezőtől is függ. Például, hogy "elvesztettünk-e" alkatrészeket az Abu-Dzabiba vezető úton? Ez elég nagy befolyással van erre.

Figyelembe kell vennünk továbbá az alkatrészek gyártásának és szállításának költségét a várható vagy előre jelzett nyereséghez képest.

Az autó valamelyik gyenge pontját kiküszöböli, vagy csak kísérletezünk a frissítéssel? Megéri-e, meg tudjuk-e csinálni?

Ha elhozzuk Abu-Dzabiba, adunk-e tippet a versenytársainknak, hogy mire számíthatnak tőlünk jövőre?

Többek között ezek a tényezők játszanak szerepet a döntési folyamatunkban."
- nyikatkozta Paul Monaghan.
Forrás