Fiatalokat megszégyenítő formában a 82 éves világbajnok, aki újra F1-es autóba ült - videó

Forma-1, McLaren Technológiai Központ, MP4-28
WOKING, ENGLAND - JANUARY 31: A general view of the McLaren Mercedes challenger for the 2013 Formula 1 season the Mercedes McLaren MP28 at the McLaren technology centre on January 31, 2013 in Woking, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A McLaren 2013-ban használt MP4-28-as autójával tehetett meg néhány kört az egyesült államokbeli Laguna Seca-i versenypályán Mario Andretti. Az 1978-as világbajnok elmondása szerint ezzel teljesítette a bakancslistája utolsó tételét is.

A sportágban tizenkétszeres futamgyőztes amerikai a csapat vezérigazgatójának, Zak Brownnak köszönhetően kapott lehetőséget a vezetésre.

„Azt mondanám, hogy remek volt, de nyilvánvalóan sokat hagytam benne, mert lenne még mit tanulnom erről az autóról. Zak adott nekem néhány információt róla, de a legnagyobb trükk itt az, hogy minden kanyar kijáratánál a megfelelő sebességfokozatban kell lenni, különben jelentősen legyengül a teljesítmény. Valóban minden az optimális sebességfokozat megtalálásán múlik, de számomra probléma volt, hogy

Egyes kanyarokban jól ment, másokban nem – mondta Andretti a vezetés után. –

Az amerikai utóbbival természetesen csak viccelődött, ezzel arra utalt, hogy az elmúlt hónapban vita volt arról, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megadja-e az IndyCarban versenyző Colton Hertának úgy a szuperlicencét, hogy valójában nincs jogosultsága hozzá – végül Andretti honfitársa nem kapta meg ezt a lehetőséget.