Vágólapra másolva!
A technikai igazgató elmondta, hogy a hiba kijavítása sokáig tart, csak a szezon után sikerülhet. Emiatt hullámzik pályáról pályára a Mercedes teljesítménye.

Miután 2014-től 2020-ig minden bajnoki címet besöpört a Mercedes és 2021-ben is egy csak egy hajszállal maradtak le az egyéni diadalról Lewis Hamiltonnal, idén az ősz közepéig még futamot sem tudtak nyerni.

Az új szabályrendszerben épült autókkal mindenki tiszta lappal fogott hozzá a tervezéshez, a korábbi műszaki eredmények nem értek már semmit, és Mike Elliott technikai igazgató elmondta, hogy az istállónál tisztában vannak vele, hol siklottak félre a dolgok.

A Mercedes 2022-es autója Forrás: Mercedes-Benz AG/Sebastian Kawka for Mercedes-Benz Grand Prix ltd./Sebastian Kawka

„Rá tudok mutatni egy tavalyi eseményre, amikor csináltunk valamit, és ez szerintem hiba volt" – árulta el a Beyond The Grid podcast adásában.

„Egy ideje már tudjuk, hogy hibáztunk. Próbáltuk kijavítani, ezért is javult a teljesítményünk folyamatosan. Viszont egy darabig még nem tudjuk teljesen kijavítani ezt a hibát, csak a tél folyamán fog sikerülni."

A csapat autója bizonyos pályatípusokon jobban, másokon kevésbé jól muzsikál, és eddig csak egyszer, Hollandiában nyílt reális esélyük a győzelemre. Pole pozíciót már szereztek George Russell révén a Hungaroringen.

Elliott véleményét megkérdezték a minimalista oldaldobozról is, amivel a Mercedes sokakat meglepett, amikor a szezon elején leleplezte. „Nem hiszem, hogy aerodinamikailag jelentősen másképp működik, mint a többi autón lévő megoldás – mondta. – Ahogy idén kiderült, nem nagyon befolyásolta a küzdelmet."