Ultimátumot adtak Schumachernek, miközben a rekorder pilóta a helyére készül

Mick Schumacher, Günther Steiner
Haas F1 Team's German driver Mick Schumacher (R) speaks with Haas F1 team's Italian team principal Guenther Steiner in the pits of the Zandvoort circuit during the second free practice session ahead of the Dutch Formula One Grand Prix, on September 2, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel távozása ellenére jó esélye van, hogy 2023-ban is lesz német versenyző a Forma-1-ben, ám kérdéses, hogy ki lesz az. Mick Schumacher esélyeiről információkat osztott meg a Haas tulajdonosa, közben pedig Nico Hülkenberg intenzívebb edzéssel készül arra, hogy a csapat őt választja.

Két hely kiadó még a 2023-as mezőnyben: a Williams és a Haas nem jelentette még be mindkét pilótáját.

Az amerikai csapatnál Kevin Magnussen mellé sajtóhírek szerint az alábbi három pilótának van nagy esélye bekerülni: Antonio Giovinazzinak, Nico Hülkenbergnek és a jelenleg is versenyző Mick Schumachernek.

Az istálló tulajdonosa, Gene Haas nem árulta el, hogy ki mellett fognak dönteni, azt azonban kimondta, hogy a hátralévő négy versenyen további pontszerzéseket várnak el a Schumachertől a jelenlegi kettő darabja mellé, ugyanis a balesetei költséges javításaival jelentősen megnehezíti a csapat helyzetét.

Schumacher idén a szaúd-arábiai időmérőn törte össze először a Haast Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

„Jelenleg csak várunk, miközben arra van szükség, hogy Mick szerezzen néhány pontot. Mi próbáljuk a lehető legtöbb időt adni neki, hogy megmutassa, mire képes.

nyilatkozta Haas. – Azt gondolom, hogy hatalmas lehetőség rejlik Mickben, de egy vagyonba kerülnek a baleseteinél okozott károk javításai, és ennyi pénzünk nincsen.

Schumacher pozíciójára az egyik legveszélyesebb pilóta a honfitársa, Hülkenberg, aki 2020 óta az Aston Martin (korábban Racing Point) tesztpilótájaként dolgozik, és ebben a három évben öt versenyhétvégén kellett beugrania az egyik alaptag helyett. Az összesen 181 F1-es futamon induló német – aki rekorder ebben a tekintetben azok közül, akik sosem álltak dobogóra – azonban felkészül arra, hogy 2023-tól ismét főpilótaként foglalkoztatja valamelyik istálló.

„Nyilvánvalóan ha nem vagy ott az auóban, nem vagy ott a mezőnyben, akkor nincs rajtad az a nyomás, hogy jó teljesítményt kell elérned, és a médiának sem kell megfelelned. Emiatt

nyilatkozta a 35 éves versenyző.

Hülkenberg honfitársát válthatja a Haasnál jövőre Forrás: AFP/Justin Tallis

„Harmadik számú pilótaként csak vészhelyzetekben versenyeztem, úgyhogy az edzéseim intenzitása eddig valószínűleg alacsonyabb volt, mint a karrierem elején vagy mint aktív koromban. De ki tudja,