Leclerc-nek szerencse is kellett a pole-hoz, Pérez bosszankodik

Forma-1, Charles Leclerc, Sergio Pérez, Szingapúri Nagydíj 2022, szombat
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (R) greets Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (L) after the qualifying session ahead of the Formula One Singapore Grand Prix night race at the Marina Bay Street Circuit in Singapore on October 1, 2022. (Photo by Lillian SUWANRUMPHA / AFP)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc elárulta, a Szingapúri Nagydíj időmérőjén hibázott az utolsó gyorskörén, így akár el is veszíthette volna a pole pozíciót. Sergio Pérez elszomorítónak tartja a minimális különbséget, de ő és Lewis Hamilton is elégedett a csapat munkájával.

Hihetetlenül szorosan alakult a Szingapúri Nagydíj időmérője. Charles Leclerc szerezte meg a pole pozíciót, de mindössze 22 ezreddel verte meg Sergio Pérezt, és további 32-vel Lewis Hamiltont. Sőt, Max Verstappen is beleszólhatott volna a küzdelembe, ám a címvédőt idő előtt kihívták a bokszba, vélhetően a túl kevés üzemanyag miatt.

Leclerc épphogy legyőzte Pérezt (és Hamiltont) Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

A monacói versenyző azonban nem csak emiatt nevezheti szerencsésnek magát. Bár ő volt a leggyorsabb, az utolsó pillanatokban nem rajta múlt, hogy senki nem tudta felülmúlni 1:49.412-es idejét, ugyanis az utolsó mért körében rontott.

Nagyon trükkös időmérő volt az interekkel

– nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – A Q3-ban nem tudtuk, mit csináljunk, az utolsó pillanatban döntöttünk a lágyak mellett, ami kifizetődött. Az utolsó körömben elkövettem egy hibát, szóval azt hittem, nem lesz meg a pole, de épphogy meglett, úgyhogy nagyon boldog vagyok.”

Leclerc számára nehezen indult a hétvége, hiszen pénteken az első és a második szabadedzésen is akadtak technikai gondjai, ami miatt rengeteg pályaidőt vesztett. Ugyanakkor ez a futamon akár problémát is jelenthet, de nem aggódik túlságosan.

Nagyon örülök a mai eredménynek, különösen a pénteki napból kiindulva – jelentette ki. – Tegnap nagyon kevés kört tettünk meg néhány probléma miatt, de talpra álltunk. A versenyszimulációról nincs sok adatunk,

de ha tökéletesen végrehajtjuk a feladatot, akkor meg kell nyernünk a futamot.”

Miután Verstappen nem tudott javítani, Pérez pályázhatott a pole pozícióra, ám végül minimális mértékben alulmaradt Leclerc-rel szemben. A mexikói versenyzőt bosszantják a nüanszok, de megtalálta a pozitívumot.

Hamiltonnak ezúttal reális esélye volt a pole-ra Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

„A rajttól kezdve lehetőségem lesz támadni Charles-t, a győzelemre török – szögezte le. – Elszomorító csupán két századmásodperccel lemaradni a pole-ról, de a csapat remek eredményt ért el, fantasztikus munkát végeztünk egészen a végéig. Nagyon elégedett vagyok.”

A Q3 elején úgy tűnt, hogy Hamilton megszerezheti idénybeli első pole pozícióját, ám a végén nem ő bizonyult a leggyorsabbnak. A hétszeres világbajnok utolsó köre már nem alakult ideálisan, de Pérezhez hasonlóan ő is méltatta csapatát.

Nagyon keményen nyomtam a gázt, és nagyon szoros lett a végeredmény

– kezdte. – Nagyon keményen próbálkoztam, de ezek a srácok mindig annyira gyorsak. Azt gondoltam, egy tökéletes körrel harcolhatok az első helyért, csak az utolsó körön nem volt tapadásom. Mindenesetre hálás vagyok, hogy a második sorból indulhatok, és hogy a csapat továbbra is keményen dolgozik. Remélem, a holnapi nap jobb lesz. Tudtuk, hogy erősebb lesz az autó, mint Monzában, de azt nem, mennyire leszünk közel a többiekhez.”