Verstappen szűkszavúan nyilatkozott a kizárólag holland pilóta felállásról a Red Bullnál

Nyck de Vries
Nyck de Vries (ned), Mercedes EQ Formula E Team, portrait during the Season 8 ABB Formula E pre-season test at Circuit Ricardo Tormo in Valencia on December 1st and 2nd in Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen elhessegette azokat a spekulációkat, amelyek szerint a következő években kizárólag hollandok fognak versenyezni a Red Bullnál, mivel honfitársa, Nyck de Vries 2023-ban a junior alakulathoz, az AlphaTaurihoz csatlakozhat.

Verstappen az év elején ötéves szerződéshosszabbítást írt alá a Red Bull-lal, amely 2028-ig köti őt az osztrák istállóhoz. Míg csapattársa, Sergio Pérez 2024-ig kapott szerződéshosszabbítást a Red Bullnál. Nyck de Vries rendkívül lenyűgöző, egyszeri szereplése a Williams színeiben az Olasz Nagydíjon, amely még inkább felerősítette a spekulációkat, hogy esélyes lehet a Red Bullhoz való esetleges előléptetésre.
Amikor azonban arról kérdezték, hogy a két holland esetleg egymás mellett állhatna rajthoz a Red Bullnál, Verstappen visszautasította az ötlet lehetőségét is.

- mondta Verstappen a Viaplay-nek.

Régi barátság fűzi össze a két holland versenyzőt
Verstappen és de Vries évek óta barátok. Verstappen korábban elárulta, hogy ő sürgette a Red Bullt, hogy szerződtessék le de Vries-t az AlphaTaurihoz 2023-ra, miután Monzában pontszerző helyen debütált a Williamsnél.

Verstappen meglepően szűkszavúan nyilatkozott arról, hogy a jövőben lát-e esélyt arra, hogy de Vries a csapattársa legyen Forrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Míg Verstappen mindössze 17 évesen robbant be az F1-be, de Vries már a 28. életévét fogva betölteni, amikor jövőre debütál az F1-ben.

De Vries azonban más kategóriákban is rengeteg tapasztalattal rendelkezik: 2021-ben Formula-E világbajnok lett, és az Endurance-világbajnokságban is kitűnően versenyzett,

Verstappen pedig hozzátette, hogy örül annak, hogy honfitársa végre teljes munkaidős versenyzői állást kap az F1-ben.

- mondta Verstappen.

Forrás