Az egykori F1-es pilóta figyelmeztet: A Red Bull nem fogja megérezni a kapott büntetést

Giedo van der Garde
2022-08-31 11:20:10 ZANDVOORT - Giedo van der Garde and Jan Lammers during a press meeting at the Zandvoort circuit, in the run-up to the Grand Prix (GP). The GP took place last year in a modified form due to the corona measures. This year, up to 110,000 visitors a day are expected. ANP REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull megkapta büntetését a 2021-es költségplafon megszegése miatt, ám a korábbi F1-es versenyző, Giedo van der Garde egy interjújában kifejtette, miért nem számít arra, hogy a csapatot olyan nagymértékben érinti majd a büntetés.

A korábbi F1-es versenyző, Giedo van der Garde úgy véli, hogy a Red Bullra nem lesz nagy hatással a 2021-es költségplafon megszegéséért kapott büntetésük.

Az FIA októberben erősítette meg, hogy a csapat egy elfogadott szerződésszegési megállapodáson (ABA) keresztül egyezett meg, és a büntetésük a szabálysértésért 7 millió dolláros bírság, valamint az aerodinamikai fejlesztési támogatásuk 10%-ának elvesztése lesz.

Christian Horner csapatfőnök azt állította, hogy a büntetés "körönként akár fél másodpercbe is kerülhet", de a paddockban néhányan - köztük a Ferrari-s Laurent Mekies - azzal érveltek, hogy a büntetés nem elég súlyos.

Christian Horner azonban úgy véli, hogy a csapatot nagyon komoly büntetéssel súlytották, ami miatt jelentős hátrányban lesznek jövőre Forrás: AFP/Alfredo Estrella

A RacingNews365.com-nak adott interjújában van der Garde is csatlakozott azokhoz, akik megkérdőjelezték, hogy a kiszabott szankcióknak lesz-e egyáltalán bármiféle hatása a Red Bullra.

- mondta az ex-Formula-1-es pilóta.

Van der Garde: Red Bull bázisa már most is erős
Arra vonatkozóan, hogy szerinte miért gondolja úgy, hogy a Red Bullra nem lesz nagy hatással a büntetés, van der Garde arra utalt, hogy az a tény, hogy a csapatnak már most is erős autója van, azt jelenti, hogy jobb alapokkal rendelkeznek.

- folytatta a holland.