Vágólapra másolva!
A Forma–1-ben tavaly debütáló Nyikita Mazepinnek az idei év elején az orosz-ukrán háború miatt távoznia kellett a sportágból, de úgy tűnik, ha szükséges, rendezvényszervezőként is ígéretes karrier állhat előtte.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem sokkal a szezonkezdet előtt tette egyértelművé, hogy az orosz versenyzők csak úgy versenyezhetnek a sorozataiban, ha nem képviselik hazájukat. A Haas csapata azonban haladéktalanul megszakította a kapcsolatot Mazepinnel és az apja tulajdonában lévő Uralkali nevű szponzorral.

Az orosz pilóta korábban elárulta, hogy mindenképp szeretne visszatérni az F1-be – akár üzletemberként is a későbbiekben –, ám

csak az orosz zászló alatt hajlandó versenyezni, így bizonytalan ideig biztosan nem vehet részt az FIA által szervezett sorozatokban.

Mazepin így sem tétlenkedik, nemrég a közösségi oldalán jelentette be, hogy

megalapította a saját, The Ninety Nine Events nevű rendezvényszervező cégét.

„Idén egy időre el kellett búcsúznom a Forma–1-től. Ám ahhoz, hogy megnyíljunk valami más felé, fontos, hogy megbékéljünk a kudarcokkal és a problémákkal. Ha az önkifejezés egyik útja lezárult, akkor egy másikat kell keresned – írta Mazepin. – Először jelenek meg előttetek ilyen szerepben.

Mazepin nem az első pilóta, aki másodállásként lemezlovas karrierbe kezdett, hiszen Jaime Alguersuari is ezt a pályát választotta a versenyzői pályafutása után és Lando Norrisról is rengeteg felvétel került már nyilvánosságra, ahol a DJ-pult mögött szórakozik.

Forrás