Kubicának bele kell nyugodnia abba, hogy az F1-es karrierje végleg derékba tört

Forma-1, Robert Kubica
KUBICA Robert (pol), Reserve Driver of Alfa Romeo F1 Team ORLEN, portraitduring the Formula 1 Aramco Magyar Nagydij 2022, Hungarian Grand Prix 2022, 12th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from July 28 to 31, 2022 on the Hungaroring, in Mogyorod, Hungary - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
A lengyel pilóta mindössze két edzésen vett részt az Alfa Romeóval 2022-ben, és elismeri, hogy ez akár a végét is jelentheti főállású versenyzői karrierjének.

Robert Kubica azt mondja, nem tudja, mikor ül legközelebb Forma-1-es autóba, és elismerte, hogy versenyzői karrierje végleg véget érhet.
A 2008-as Kanadai Nagydíj győztese utoljára 2021-ben versenyzett az F1-ben az Alfa Romeóval a Holland és az Olasz Nagydíjon, miután Kimi Raikkönen Covid-tesztje pozitív lett.
Kubica később 2022-ben a Paul Ricardon és a Yas Marinán kapott edzéslehetőséget az Alfa Romeóval, a címszponzor Orlen - egy lengyel olajipari vállalat - támogatásának köszönhetően.

Robert Kubicát a sportág egyik legtehetségesebb pilótájaként tartották számon a baleset előtt, amely végleg megpecsételte a versenyzői karrierjét Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

Amikor megkérdezték, hogy ez lehet-e az utolsó versenye, Kubica azt mondta: "Nem tudom" - válaszolta a médiának, de elismerte, hogy bármilyen esetleges jövőbeli szerződéssel a csapatok hasznára szeretne lenni, semmiképp sem a terhükre.

Ott van az Alfa Romeo fő partnere, az Orlen. Először nekik kell döntést hozniuk, hogy ők mit akarnak, és utána valószínűleg minden féllel tárgyalni fogok.

Kubica: Be lepődj meg, ha 38 évesen már nem kapsz több lehetőséget
A lengyel elmondta, hogy "megbékélt" azzal, hogy ez lehet az F1-es karrierje vége, hozzátéve, hogy mindig is reálisan látta az esélyeit. Utoljára 2019-ben teljesített teljes szezont az F1-ben a Williamsszel, mielőtt Nicholas Latifi érkezett volna a helyére.
Hozzátette:

2011. február 6-án Kubica súlyosan megsérült a Ronde di Andora rallyn történt balesetben, amelyben jobb alkarja teljesen összeroncsolódott.

A legöbben úgy vélték, hogy a visszatérése "szinte lehetetlen" lenne a sérülése miatt. Azóta azonban valamilyen formában mindig közel tudott maradni az F1-hez.

Forrás