Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur elmondta, hogy a soron következő Miami Nagydíjtól kezdődően komoly fejlesztésekkel fognak előrukkolni, hogy csökkentsék a lemaradásukat a Red Bullhoz képest.

A múlt heti Azeri Nagydíjon Charles Leclerc a Ferrari idei első dobogós helyezését érte el, de a maranellói istállónak így is tetemes a hátránya az élen álló Red Bullhoz képest. Az olasz csapat főnöke, Frederic Vasseur szerint a hétvégi Miami Nagydíjra már komolyabb fejlesztésekkel fognak érkezni.

– mondta a csapatfőnök.

Miamiban jönnek a Ferrari első komolyabb fejesztései Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Vasseur elmondása szerint bár sikerült fejlődniük az elmúlt hetekben, továbbra sem szabad áltatniuk magukat a jelenlegi formája alapján, ugyanis még mindig nem tudtak kellően következetes teljesítményt nyújtani.

"Összességében gyorsabbak voltak nálunk, szóval nem szabad áltatnunk magunkat. Az pedig már egy másik dolog, hogy megértsük, az aerodinamikából, vagy a mechanikából fakad-e a lemaradás. Ami nyilvánvaló az az, hogy küszködünk a következetességgel. Viszont legutóbb már kicsivel jobbak voltunk ezen a téren, szóval jó irányba tartunk" - fogalmazott a francia szakember.