Hamilton már inkább csak a napokat számlálja, a csapattársa csalódott magában

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, vasárnap, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton steers his car during the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 30, 2023. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Nagydíjon mutatott remeklés után az Azeri Nagydíjon visszaesett a Mercedes tempója, és végül egy hatodik és egy nyolcadik hellyel zárta le a csapat a bakui versenyhétvégét.

A melbourne-i második Lewis Hamilton számára balszerencsésen kezdődött a futam, miután a biztonsági autós fázist megelőzően megejtette a kerékcserét, így pedig sokat veszített a riválisaival szemben. Végül a hatodik helyig tudott előrelépni, a hajrában már hiába üldözte Carlos Sainz Ferrariját. A brit a leintés után elmondta, hogy már nagyon várja az imolai versenyhétvégét, ahová komoly fejlesztésekkel tervez érkezni a Mercedes.

A garázsban mindenki pozitívan áll a dolgokhoz és remélhetőleg a fejlesztések sokkal jobb esélyeket adnak nekünk – nyilatkozta Hamilton. –

Jelenleg nem tudjuk, hogyan válik be az új fejlesztési csomag, de az biztos, hogy valami új kezdődik majd vele. Akár már Miamiban is jobban mehetnek a dolgok, mert [tavaly] ott sokat szenvedtünk a pattogástól."

Hamilton hatodikként zárt Bakuban Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

George Russellnek a 11. helyről kellett megkezdenie a felzárkózást a versenyen, és noha a biztonsági autós fázisnál úgy tűnt, akár a dobogó környékén és csapattársa előtt is végezhet, végül a nyolcadik pozícióban zárt. Az utolsó körökben hibázott, így lemaradt Lance Strolltól, de egy kerékcsere után megfutotta a leggyorsabb kört, így megszerezte a plusz pontot. A fiatal brit pilóta mégsem volt elégedett a futamával.

mert nagyon jól kezdtem, és jó pozícióba kerültem. Strollt a bokszutcába menet meg is előztem, de aztán elrontottam az újraindítást: Lance ellen védekeztem, és így majdnem belefutottam Fernando [Alonso] autójába. Aztán szélesre futottam, ami nem tett jót a gumiknak. Végül Lance és Lewis is ezért mentek el mellettem – mondta Russell. – A leggyorsabb körért járó plusz pontot elvittem, de csak azért volt lehetőségünk erre, mert rossz helyzetben voltunk.

Akár a negyedik hely is meg lehetett volna, mégis nyolcadikként zártam."